ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πάνω από 660 εκατ. ευρώ δίνει το Sky Sports για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της English Football League

Μπορεί η νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των χαμηλότερων κατηγοριών της Αγγλίας να είναι αυξημένη κατά 35%, πολλές ομάδες όμως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένες

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Νέα πενταετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα έκλεισε η English Football League, δηλαδή οι χαμηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, με το δίκτυο Sky Sports να πληρώνει 668 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι το Sky Sports θα μεταδώσει 138 παιχνίδι ανά σεζόν, κάθε αγώνα play-off όπως και τον τελικό του «Carabao Cup». Ενώ η συμφωνία που θα έχει ισχύ ως το Μάη του 2023 είναι αυξημένη κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη, μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Championship είναι δυσαρεστημένα, με ένα στέλεχος μιας ομάδας να αναφέρει στο BBC ότι «η EFL μόλις ξεκίνησε πόλεμο».

Οι Άστον Βίλα, Ντέρμπι Κάουντρι και Λιντς Γιουνάιτεντ φέρονται να είναι μερικές από τις δυσαρεστημένες ομάδες με τους όρους της τελευταίας συμφωνίας.

Ο Αντρέα Ραντριτσιάνι, αφεντικό της Λιντς άσκησε κριτική στο παρελθόν στη συγκεκριμένη συμφωνία, θεωρώντας ότι οι ομάδες δεν παίρνουν αρκετά χρήματα. Η συμφωνία μοιράζει τα χρήματα σε 73 ομάδες της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης κατηγορίας της Αγγλίας.

Πηγή: sport-fm.gr

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X