ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάντσεστερ Σίτι και Παρί είναι... μέσα 557.000.000€!

Το Financial Fair Play ισχύει μόνο για τους...μικρούς

Το Financial Fair Play φαίνεται πως ισχύει μόνο για τους... μικρούς, αφού με βάση τις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδου, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν μπει μέσα πάνω από μισό δισεκατομμύριο Ευρώ! Ποιες οι κερδοφόρες ομάδες.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 η UEFA έβαλε στοπ στην ανεξέλεγκτη σπατάλη χρημάτων από τους συλλόγους, με σκοπό να φέρει μεγαλύτερη ισορροπία και οι μεγάλοι να μην γίνονται... μεγαλύτεροι σε βάρος των μικρών. Τουλάχιστον αυτό ήταν το κόνσεπτ εκείνης της εποχής.

Εννέα χρόνια αργότερα το αποτέλεσμα ακριβώς αυτό που περιμένατε και περιμέναμε όλοι. Οι "μεγάλοι" έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια τον "περιορισμό" και οι "μικροί" την πληρώνουν για να φανεί πως -και καλά- λειτουργεί το σύστημα.

Για να έχετε μία σφαιρική εικόνα αρκεί να δούμε τις τελευταίες δυο μεταγραφικές περιόδους στην Ευρώπη. Κατά πόσο δηλαδή έχουν μπει μέσα ή έχουν βγάλει κέρδος διάφοροι σύλλογοι. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Χουντίνι για να βρει πως Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν είναι στο... κόκκινο.

Συγκεκριμένα η γαλλική ομάδα ξόδεψε 418.000.000€, ενώ είχε έσοδα 107.000.000€ με αποτέλεσμα η χασούρα να γράφει -311.000.000€! Όσον αφορά τους Άγγλους, ξόδεψαν 355.000.000€ και είχαν έσοδα 109.000.000€ με χασούρα -246.000.000€.

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο Ευρώ μέσα δηλαδή. Τώρα πως καλύπτουν τη διαφορά; Οι Άραβες ιδιοκτήτες μέσω εταιριών "επενδύουν" στις "κόκκινες" εταιρίες-ποδοσφαιρικές ομάδες. Τώρα που πάνε αυτά τα υπέρογκα ποσά δεν γνωρίζει κανείς.

Ας δούμε τις δυο λίστες με τις χαμένες και κερδισμένες ομάδες στην Ευρώπη:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση

X