ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αγοράζει τη Χιρόνα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Σε μια σημαντική στρατηγική κίνηση θα προχωρήσει το «City Football Group», η εταιρεία που κατέχει τις μετοχές της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς θα προχωρήσει στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Χιρόνα.

Ομάδα της Καταλονίας που φέτος επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στην πριμέρα ντιβιζιόν του ισπανικού ποδοσφαίρου. Είναι το πρώτο άνοιγμα του γκρουπ σε ευρωπαϊκό σύλλογο μετά τη Μαν. Σίτι, αφού ήδη έχουν ομάδα στη Νέα Υόρκη, στη Μελβούρνη (αμφότερες με το όνομα Σίτι) και στην Ουρουγουάη (Club Atlético Torque). Κατέχουν δε και το 20% της Γιοκοχάμα Μαρίνος στην Ιαπωνία.

Στην αρχή έγινε μια συνεργασία του συλλόγου με το γκρουπ με δανεισμό παικτών, ακολούθως πρόθεση για αγορά ενός ποσοστού και καταλήγουν να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο της Χιρόνα.

Κλειδί στη συμφωνία παίζει ο αδελφός του Πεπ Κουαρδιόλα Πέρε, που είναι πιθανόν να πάρει θέση στο νέο συμβούλιο του συλλογου. Το γκρουπ προτίθεται να αγοράσει το 80% των μετοχών, που κατέχει το TVSE Futbol, γαλλική εταιρεία που όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός συλλόγου της πριμέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γκρουπ θα διαπραγματευτεί και το 18% των μετοχών που ανήκουν στον Γιόζεπ Ντελγκάδο. Όμως αυτό θα καθυστερήσει, καθώς ο Ντελγκάδο είναι σε πολωνικές φυλακές αυτή τη στιγμή για απάτη.

Σημειώνεται πως δε θα αλλάξουν τα χρώματα ή το όνομα του συλλόγου και άμεσα θα προχωρήσουν σε ανακαίνιση του γηπέδου ενώ στα πλάνα τους είναι να χτίσουν και καινούργιο.

Μέχρι τώρα, το «City Football Group» ήθελε να έχει μια ομάδα σε κάθε ήπειρο όμως φαίνεται πως επεκτείνει τα σχέδιά του. Σε αυτό συμμετέχουν επενδυτικές εταιρείας από το Άμπου Ντάμπι και την Κίνα. Ασφαλώς, το πρώτο όνομα του γκρουπ θα παραμείνει η Μαν. Σίτι την οποία και πρωτοαγόρασαν το 2008. Η Σίτι Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 2013 και η Σίτι Μελβούρνης το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση

X