ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γκουαρντιόλα : «Πολύ μεγάλη η διαφορά με την Τσέλσι»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ικανοποιημένος μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Μπόρνμουθ, ωστόσο παραδέχθηκε πως η διαφορά των οκτώ βαθμών απ’ την πρώτη Τσέλσι είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Η Μάντσεστερ Σίτι «πέρασε» νικηφόρα από το Vitality Stadium, καθώς επικράτησε με 2 – 0 της Μπόρνμουθ, και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση της Premier League. Ωστόσο,ο προπονητής των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα του να υπερκαλύψει την διαφορά των οκτώ βαθμών που την χωρίζει απ’ την πρωτοπόρο Τσέλσι.

«Η διαφορά παραμένει πολύ μεγάλη, και δεν περιμένω την Τσέλσι να χάσει τόσα παιχνίδια, ενώ είναι δύσκολο και για μας να τα κερδίσουμε όλα. Το σημαντικό είναι να συγκεντρωνόμαστε, εδώ και ενάμιση μήνα συζητάμε γι’ αυτό – να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, και να βελτιωνόμαστε ματς με ματς. Πιστεύω πως στα τελευταία παιχνίδια η απόδοσή μας είναι πολύ καλύτερη από πριν. Το μόνο αρνητικό σήμερα ήταν πως χάσαμε πολλές ευκαιρίες, καθώς είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουμε πολλά γκολ. Σε γενικές γραμμές πάντως, είμαι χαρούμενος από την εμφάνιση», δήλωσε.

Σε ότι αφορά το ματς, οι «πολίτες» κατάφεραν να αποφύγουν τη «γκέλα» σε μια έδρα όπου έχασαν βαθμούς μέσα στη σεζόν η Τότεναμ ( 0 – 0 ), η Άρσεναλ ( 3 – 3 ), αλλά και η Λίβερπουλ ( ήττα με 4 – 3).

«Η εμφάνισή μας έφερε το θετικό αποτέλεσμα, μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει περισσότερες φορές, παίξαμε καλά σε μια απ’ τις πιο δύσκολες έδρες. Ξέρω πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι η Μπόρνμουθ, και, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο που μας πίεσαν, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα», τόνισε ο προπονητής της ομάδας του Μάντσεστερ και αναφέρθηκε και στον…πανικό που επικρατεί στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Η απόσταση μεταξύ δευτέρου και έκτου είναι πολύ μικρή. Πριν το ματς ήμασταν πέμπτοι, και τώρα είμαστε δεύτεροι. Όλοι…ανεβοκατεβαίνουν, θα γίνει μεγάλη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός κόουτς είδε τον Γκάμπριελ Ζεζούς να αποχωρεί τραυματίας μετά από μόλις δεκαπέντε λεπτά στο χορτάρι. «Αύριο ( σ.σ. σήμερα ) το πρωί θα μάθουμε ποια ακριβώς είναι η κατάστασή του, ευχόμαστε πως δεν θα είναι κάτι σοβαρό».

Την θέση του Βραζιλιάνου πήρε ο Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ της Σίτι ( «προκάλεσε» ουσιαστικά το αυτογκόλ του Μινγκς ), αφήνοντας ικανοποιημένο τον προπονητή του. «Έπαιξε πολύ καλά, έτρεξε, πάλεψε, ήταν μέσα στη φάση του δευτέρου γκολ,κάτι που είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθησή του».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση