ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ποκετίνο: «Ο Πεπ θα πετύχει, είναι σπουδαίος»

Το εγκώμιο του ομολόγου του στη Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, «έπλεξε» ο τεχνικός της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, εν όψει του ντέρμπι στο «Έτιχαντ» το Σάββατο (21/1) ανάμεσα στις δύο ομάδες, υπογραμμίζοντας πως ο Καταλανός θα καταφέρει να αφήσει το... στίγμα του και στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή.

«Για μένα ο Πεπ είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, όμως το επίπεδο στην Αγγλία έχει ανέβει πολύ τα τελευταία τα χρόνια και είναι πάντοτε δύσκολο όταν έρχεσαι σε έναν καινούριο σύλλογο, να αλλάξεις τη φιλοσοφία σου, και να μεταδώσεις εκεί τις αξίες και τις αρχές σου. Θεωρώ πάντως, ότι τα πάει μια χαρά και στο τέλος θα πετύχει, γιατί είναι σπουδαίος κόουτς», τοποθετήθηκε ο κόουτς των «πετεινών» για τον Γκουαρδιόλα, με τον οποίον είχαν συνυπάρξει στην ίδια πόλη (Βαρκελώνη) ως αντίπαλοι στο ισπανικό πρωτάθλημα, τόσο ως ποδοσφαιριστές, όσο και ως προπονητές, ο μεν Πεπ για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ο δε Ποκετίνο της Εσπανιόλ.

Στη συνέντεξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τους «πολίτες», ο Αργεντινός τεχνικός των «σπιρουνιών» σε σχετικές ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν, απάντησε στα εξής:

Για το αν η διαφορά των 6 βαθμών από τη Σίτι σε ενδεχόμενη νίκη είναι σημαντικό βήμα για τη συνέχεια: «Το πιο σημαντικό δεν είναι η διαφορά που θα αποκτήσουμε με τη νίκη, αλλά να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να δείξουμε ότι βελτιωθήκαμε πολύ. Εξάλλου, είναι πολύ νωρίς, ώστε να μιλάμε για αποφασιστικά παιχνίδια και βαθμούς, μιας και ακολουθούν πολλοί αγώνες»

Για το αν η ομάδα του έχει το πλεονέκτημα, έπειτα και από τη «βαριά» ήττα της Σίτι με 4-0 από την Έβερτον την προηγούμενη αγωνιστική: «Δεν σκεφτόμαστε τι συνέβη στο παρελθόν, κάθε ματς είναι μία άλλη μάχη, τα συναισθήματα είναι τελείως διαφορετικά. Να είστε σίγουροι ότι η Σίτι δεν θα είναι καθόλου χαρούμενη μετά από αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και θα προσπαθήσει μπροστά στο κοινό της να αλλάξει το αρνητικό αυτό συναίσθημα μετά την ήττα από την Έβερτον».

Για το πως βλέπει τον εαυτό του έπειτα από μία τετραετία στην Αγγλία: «Είμαι χοντρός! Είμαι και πιο μεγάλος, έχω αλλάξει πολύ. Ο τρόπος ζωής στην Αγγλία ήταν αλλαγή για μένα. Περνάω πολύ όμορφα, έχω μάθει πολλά και πιστεύω ότι έχω εξελιχθεί και έχω μάθει την καινούρια αυτή κουλτούρα και τη γλώσσα. Ήταν ένα μεγάλο βήμα προσωπικά και επαγγελματικά και είμαι ευγνώμων στην Αγγλία, στην Πρέμιερ Λιγκ και στους ανθρώπους εδώ που με έχουν βοηθήσει πολύ να βελτιωθώ και να μάθω».

Πηγή: www.england365.gr 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση