ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γκουαρδιόλα: «Έχω κάνει λάθη»

«Δεν μπορώ να αλλάξω το αγγλικό ποδόσφαιρο, ίσως πρέπει να με αλλάξει αυτό». Τάδε έφη Πεπ Γκουαρδιόλα.

Κάτι περισσότερο από έξι μήνες μετά την άφιξή του στην Αγγλία, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλει τις δικές του ιδέες στο ποδόσφαιρο της χώρας και επομένως θα πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη που έχει κάνει.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γκουαρδιόλα έχει συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται, καθώς δεν βλέπει τις ιδέες του να γίνονται πράξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Δεν θα αλλάξω την Αγγλία, δεν θέλω να το κάνω αυτό. Φυσικά, η Αγγλία θα αλλάξει εμένα. Γι' αυτό ήρθα στην Πρέμιερ Λιγκ, για να με αλλάξει. Είναι καλό... Αν έκανα το ίδιο πράγμα σε όλη μου την καριέρα, θα ήταν βαρετό. Θα είχα μείνει στη Μπαρτσελόνα αν δεν ήθελα καμία αλλαγή. Μερικές φορές έχω μια ιδέα, να παίξουμε με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν λειτουργεί όμως πάντα όπως θα ήθελα. Σε αυτό πάντοτε ευθύνεται ο προπονητής κι όχι οι ποδοσφαιριστές όταν στραβώνει το παιχνίδι. Πάντοτε οφείλεις να κοιτάς τον εαυτό σου και να προσπαθείς να βρεις λύσεις για να παίζουν οι ποδοσφαιριστές σου πιο σωστά, να βρίσκονται καλύτερα στο γήπεδο και αυτή είναι η δουλειά μου» ήταν η... ομολογία του Ισπανού προπονητή, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Τις περισσότερες φορές που δεν είμαστε καλοί, είναι δική μου ευθύνη. Είμαι ακόμα σε μια κατάσταση προσαρμογής, όπου ακόμα μαθαίνω, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς πως μπορούν να παίξουν τα παιδιά, ποια είναι η καλύτερη θέση να τους βάζω, ποιο είναι το καλύτερο σύστημα».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση