ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πριν τον Αλέξις, το έκαναν άλλοι δώδεκα…

Ο Σάντσες δεν είναι ο πρώτος που κάνει τη διαδρομή Άρσεναλ - Γιουνάιτεντ

Το σίριαλ της μεταγραφής του 29χρονου άσου αναμένεται εντός των επόμενων ωρών-ημερών να φτάσει στο τέλος του, με τους «κόκκινους διαβόλους» να βγάζουν από τα ταμεία τους 68 εκατομμύρια λιρών και από το ρόστερ του τον Χένρικ Μχιταριάν, κερδίζοντας τη μάχη της διεκδίκησης του διεθνούς άσου από τη μισητή συμπολίτισσα Σίτι ενώ το ενδιαφέρον που επέδειξε η Τσέλσι για την περίπτωση, δεν έμοιαζε ποτέ ικανό να φέρει τα πάνω… κάτω.


Γάμος με τίτλο… «Σάντσεστερ Γιουνάιτεντ» λοιπόν και όσο οι οπαδοί των «red devils» περιμένουν να δουν τις πρώτες φωτογραφίες με τον Αλέξις να κρατά τη φανέλα με το νούμερο 7, ας θυμηθούμε ανάλογες περιπτώσεις που απασχόλησαν με παρόμοιο τρόπο τα δύο στρατόπεδα στο μακρινό αλλά και πιο πρόσφατο παρελθόν.

Ντέιβιντ Χερντ
 
Επτά χρόνια παρουσίας και στους δύο συλλόγους έχει να επιδείξει ο Ντέιβιν Χερντ, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Άρσεναλ από το 1954 έως το 1961 (99 γκολ), τη χρονιά που ο Ματ Μπάσμπι εισηγήθηκε στη διοίκηση της Γιουνάιτεντ την απόκτησή του. Η μετακίνηση κόστισε 35 χιλιάδες λίρες, χρήματα που ο Σκωτσέζος επιθετικός απόσβεσε με 145 προσωπικά τέρματα, που τον κατατάσσουν στην 13η θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των «red devils».

Ίαν Ουρ
 
Ακόμη ένας Σκωτσέζος που πραγματοποίησε το ίδιο δρομολόγιο. Υπήρξε έξι χρόνια «κανονιέρης», συμπληρώνοντας 202 συμμετοχές από το 1963 μέχρι το 1969, όταν δηλαδή εγκαταστάθηκε στο «Ολντ Τράφορντ», όπου παρέμεινε μόλις δύο χρόνια (65 συμμετοχές) πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη της Σεντ Μίρεν.

Τζορτζ Γκράχαμ
 
Κι αν νομίζετε πως τελειώσαμε με τους Σκωτσέζους κάνετε λάθος. Τζορτζ Γκράχαμ ο τρίτος! Παίκτης της Άρσεναλ από το 1966 έως το 1972, όπου κατάφερε να σημειώσει 77 τέρματα και να κατακτήσει το νταμπλ του 1971. Στη Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε για μόλις δύο χρόνια και αποχώρησε από τις τάξεις της το 1974 που οι «κόκκινοι διάβολοι» υποβιβάστηκαν. Επέστρεψε στο «Χάιμπουρι» ως προπονητής το 1985 κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα Αγγλίας (1989, 1991), ένα Κύπελλο UEFA (1994), το Κύπελλο Αγγλίας (1993) και δύο Λιγκ Καπ (1987, 1993).

Τζίμι Ρίμερ
 
Ο Άγγλος τερματοφύλακας είναι ο πρώτος που έκανε το ταξίδι ανάποδα, ξεκινώντας την καριέρα του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1965. Αποχώρησε το 1974 για χάρη της Άρσεναλ, όπου έδειξε τον πραγματικό του εαυτό, συμπληρώνοντας 146 συμμετοχές μέχρι το 1977.

Μπράιαν Κιντ
 
Προϊόν της ακαδημίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για επτά χρόνια (1967-74) συμπληρώνοντας 264 συμμετοχές, συνοδευόμενες από 70 γκολ. Στην Άρσεναλ μετεγγράφηκε το 1974 και ανήκε στο δυναμικό της για δύο χρόνια, προλαβαίνοντας να μετρήσει 90 συμμετοχές και 34 γκολ. Σήμερα ανήκει στο προπονητικό επιτελείο της Μάντσεστερ Σίτι.

Φρανκ Στάπλετον
 
Παιδί της ακαδημίας της Άρσεναλ, στο δυναμικό της οποίας ανήκε για δέκα χρόνια (1971-81) μετρώντας 300 συμμετοχές και 108 γκολ. Στη Γιουνάιτεντ μετακινήθηκε με τρόπο επεισοδιακό αφού οι δύο ομάδες τα… βρήκαν στα δικαστήρια για  να ακολουθήσει τελικά μια εξίσου δυναμική παρουσία στο «Ολντ Τράφορντ» με 288 συμμετοχές, 78 γκολ και δύο Κύπελλα Αγγλίας.

Βιβ Άντερσον
 
Πρόκειται για τον πρώτο έγχρωμο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας (1978) και την πρώτη μεταγραφή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να τον «αρπάζει» από την Άρσεναλ το 1987, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βγάλει στο Μάντσεστερ το πρόσωπο που έδειξε στο Λονδίνο αλλά και στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου υπήρξε μέλος της ομάδας του Μπράιαν Κλαφ που κατέκτησε τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1979, 1980) αλλά και το Πρωτάθλημα Αγγλίας (1978).

Τζιμ Λέιτον
 
Σκωτσέζος τερματοφύλακας που ακολούθησε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την Αμπερντίν στη Γιουνάιτεντ και έμεινε στο «Ολντ Τράφορντ» για τρία χρόνια πριν μετακομίσει στο «Χάιμπουρι» το 1991, όπου δεν κατέγραψε ούτε μια επίσημη συμμετοχή.

Ντέιβιντ Πλατ
 
Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1982 και αποχώρησε χωρίς συμμετοχή τρία χρόνια αργότερα. Η μοίρα τον έφερε στην Άρσεναλ το 1995 έχοντας στο μεταξύ συλλέξει εμπειρίες από το ιταλικό πρωτάθλημα με τις φανέλες των Γιουβέντους, Μπάρι και Σαμπντόρια. Ο απολογισμός στο Λονδίνο μπορεί να χαρακτηριστεί σίγουρα θετικός με την κατάκτηση ενός Κυπέλλου UEFA (1994) αλλά και του πρωταθλήματος το 1998.

Άντι Κόουλ
 
Στο δυναμικό της Άρσεναλ ανήκε από το 1989 μέχρι 1992 αλλά όλοι τον θυμούνται να διαλύει τις αντίπαλες άμυνες παρέα με τον Ντουάιτ Γιορκ φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, με την οποία πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση του περίφημου «τρεμπλ» των 1999! Ο λόγος που οι «κόκκινοι διάβολοι» κινήθηκαν το 1995 για την απόκτησή του ήταν η πετυχημένη του παρουσία στη Νιούκαστλ, όπου διέπρεψε με 55 γκολ σε 70 εμφανίσεις.

Μίκαελ Σιλβέστρ
 
Επίσης ένας ποδοσφαιριστής που έχει συνδέσει το όνομά του με τα χρώματα των «red devils», με τους οποίους κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ πριν αποφασίσει το καλοκαίρι του 2008 να φορέσει τα χρώματα της Άρσεναλ για δύο χρόνια.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι
 
Πρόκειται για τον 8ο σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, αφού ο Ολλανδός επιθετικός βρήκε 132 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα από το 2004 έως το 2012 που αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ. Η επιθυμία κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ ωστόσο τον έκανε να «αλλαξοπιστήσει», απόφαση πάντως που του απέφερε μεμιάς το πολυπόθητο «ασημικό», αφού στέφθηκε πρωταθλητής με τη Γιουνάιτεντ το 2013. Στα 58 γκολ σταμάτησε με τη φανέλα των «red devils» από τους οποίους αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015 για χάρη της Φενερμπατσέ.

 

Πηγή: england365.gr

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Τελευταία Ενημέρωση