ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαν σήμερα υπέγραψε ο Άνθρωπος – Ανατροπή!

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Το ημερολόγιο έγραφε 27/6/1997, πάνε 20 χρόνια δηλαδή ακριβώς. Εκείνη τη μέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με τον επιθετικό Έντουαρντ Πολ Σέριγχαμ. Ένας εξαιρετικός επιθετικός που την προηγούμενη πενταετία (1992-97) αγωνιζόταν με τα χρώματα της Τότεναμ Χότσπερ και έκανε παπάδες.

Σε 166 συμμετοχές με την Τότεναμ πέτυχε 76 τέρματα. Ο Φέργκι ήξερε καλά πως ένα τέτοιο παίκτη χρειαζόταν στην ομάδα του. Ένα παίκτη που να ξέρει τη τέχνη του σκοραρίσματος, ένα παίκτη που μπορεί να βοηθήσει όταν η μπάλα καίει. Και είχε δίκαιο ο Σέριγχαμ ήταν παίκτης κλειδί. Μπορεί στην Γιουνάιτεντ να έμεινε μέχρι και το 2001 και σε 104 συμμετοχές να πέτυχε 31 τέρματα όμως ήταν καθοριστικά. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν στην ομάδα που πέτυχε το σημαντικότερο επίτευγμα του συλλόγου που δεν ήταν άλλο από το τρεμπλ.

Μάλιστα δίπλα στη λέξη «ανατροπή» θα έπρεπε να υπάρχει η φωτογραφία του Τέντι Σέριγχαμ. Και αυτό γιατί στον περιβόητο τελικό του Champions League το 1999 στη Βαρκελώνη ο Τέντι έφερε τα πάνω κάτω. Ο τελικός εκείνος δεν εξελισσόταν όπως θα ήθελε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 από την Μπάγερν. Όμως οι «Άγγλοι» με πρωταγωνιστή τον Σέριγχαμ και όχι μόνο έφεραν τα πάνω κάτω. Έπαιξαν το παιχνίδι των Γερμανών και τους κέρδισαν.

Στο 90 ο τέταρτος διαιτητής έδειξε το χρόνο των καθυστερήσεων και αυτός ήταν 3 λεπτά. Τρία λεπτά τα οποία όμως έμειναν αξέχαστα. Τα οποία έγραψαν καταγράφηκαν στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Πιο πριν στο 67’ ο Φέργκι έριξε στον αγώνα τον Σέριγχαμ. Πίσω όμως στις καθυστερήσεις. Στο 90+1 η Μάντσεστερ κερδίζει ένα κόρνερ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πάνε στην επίθεση. Ο Μπέκαμ εκτελεί και η μπάλα περνά ελάχιστα πάνω από το κεφάλι του Σμάιχελ (ναι του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ) και καταλήγει στον Γιορκ μετά από κακό διώξιμο του Φινκ. Από τον Γιορκ η μπάλα πηγαίνει στον Γκιγκς ο οποίος έκανε το σουτ. Ένα κακό σουτ το οποίο κατέληξε στον Σέριγχαμ που με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Τριάντα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα των Γερμανών η Γιουνάιτεντ βγαίνει και πάλι μπροστά και κερδίζει νέο κόρνερ. Αυτή τη φορά ο Σμάιχελ μετά από εντολές του Φέργκι μένει πίσω. Ο Μπέκαμ εκτελεί και πάλι ο Σέριγχαμ παίρνει τη κεφαλιά και ο Σόλσκιερ με πολύ γρήγορη αντίδραση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μπάγερν.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε. Η Μάντσεστερ μέσα σε τρία λεπτά έφερε τα πάνω κάτω. Ο Σέριγχαμ με ένα τέρμα και μια ασίστ οδήγησε την Μάντσεστερ στο τρεμπλ και στην πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της. Γι’ αυτό και θα μείνει για πάντα αξέχαστος στο κοινό της Μάντσεστερ και όχι μόνο. Γι’ αυτό και θα έπρεπε να υπάρχει μια φωτογραφία του ίδιου δίπλα από τη λέξη ανατροπή. Αυτός ήταν λοιπόν ο Σέριγχαμ. Ένας παίκτης που θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Τελευταία Ενημέρωση