ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένας Μουρίνιο... να τον πιεις στο ποτήρι!

Ένας «ορεξάτος» Ζοσέ Μουρίνιο, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, τόσο για τις σκέψεις του για το επερχόμενο ματς κόντρα στους «αετούς», όσο και για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Θέλτα. Επιστρέφει ο Πογκμπά.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου, ο Πορτογάλος κόουτς το αφιέρωσε στη διαχείριση του ρόστερ του ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της σεζόν:

«Ο Πογκμπά είναι καλά. Δυνατό παιδί, δυνατός χαρακτήρας. Μαθαίνει πως να ζει μετά τον θάνατο του πατέρα του, αλλά είναι δυνατός και ξέρει πως χρειάζεται να παίξει την Κυριακή, επειδή δεν έπαιξε, προπονήθηκε για μεγάλο διάστημα και χρειάζεται αυτά τα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Θα παίξει κόντρα στην Πάλας.

Ο Σμόλινγκ έχει ένα μικρό πρόβλημα, αλλά όχι ένα πρόβλημα για την επόμενη εβδομάδα. Ο Φελαϊνί αποτελεί ερωτηματικό. Περιμένουμε της σημερινές εξετάσεις. Δεν αισθάνεται άσχημα, αλλά ας περιμένουμε. Ο Φοσού-Μενσά παίζει την Κυριακή και εάν η αντίδραση είναι καλή και αν καταφέρει να παίξει χωρίς προβλήματα, είναι μία επιλογή για εμάς στον τελικό.

Ο Ζοέλ και ο Ο'Χάρα. Ο Μίτσελ. Ο Χάροπ. Ο Γκόμες. Ο ΜακΤόμινεϊ. Ο Φονσού-Μενσά. Ο Άξελ. Όλοι αυτοί μαζί, όχι. Θα πάρω τρεις ή τέσσερις στην πρώτη ομάδα για να παίξουν ένα ημίχρονο, εκεί όπου μπορώ να δώσω λίγη εμπειρία στην ομάδα. Δεν είναι έτοιμοι. Είναι στα μισά μίας καλής δομής, καλής δυναμικής και εμπειρίας. Πολλοί από αυτούς δεν είναι έτοιμοι, όχι.

Για τον Ρούνεϊ δεν ξέρω. Θα φέρω παίκτες της πρώτης ομάδας να παίξουν από ένα ημίχρονο, εκεί όπου μπορώ να δώσω εμπειρία στην ομάδα, αλλά την ίδια ώρα, να τους δώσει ξεκούραση για την Τετάρτη. Για τον Ρούνεϊ δεν ξέρω. Έπαιξε 90 λεπτά στο προηγούμενο ματς. Πιθανότατα όχι».

Για το αν υπάρχουν θετικά στο τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας:

«Το μοναδικό θετικό είναι να προφυλάξω τους παίκτες μου, δίνοντάς τους καλύτερες συνθήκες για την Τετάρτη. Είναι το μόνο θετικό. Ατομικά για τα παιδιά, θα είναι μία ωραία εμπειρία. Το Ολντ Τράφορντ, η Πρέμιερ Λιγκ, η Κρίσταλ Πάλας, το τελευταίο ματς της σεζόν. Για τα παιδιά θα είναι μεγάλη περίπτωση. Αλλά επαναλαμβάνω το καλύτερο ντεμπούτο για έναν νεαρό παίκτη είναι στα μέσα μίας έμπειρης δομής.

Το να παίξουν τόσα πολλά παιδιά την ίδια στιγμή, ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι καλό. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, την εμπειρία, τη δύναμη, ανάμεσα σε αυτούς και τους έμπειρους παίκτες της Πάλας».

Ο Μουρίνιο φυσικά στάθηκε και για τον όγκο των αγώνων που έδωσε τη φετινή σεζόν η ομάδα του:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας φυσικά είναι ο αριθμός των αγώνων. Είναι απίστευτο. Ξέρω πως σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να ψεύδονται. Νομίζω ότι πληρώνονται, όχι για να λένε ψέμματα, πληρώνονται για να είναι ειλικρινής και να μιλούν από τις γνώσεις που έχουν στον κόσμο που βλέπει τηλεόραση και διαβάζει εφημερίδες. Αλλά κάποιοι από αυτούς λένε ψέμματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι από τον Γενάρη και μετά έχουμε παίξει 37 παιχνίδια και στην Πρέμιερ Λιγκ είναι 38 παιχνίδια, επομένως έχουμε παίξει μία ολόκληρη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, παρά ένα παιχνίδι, σε πέντε μήνες, το οποίο είναι κάτι που μία φυσιολογική ομάδα κάνει μέσα σε έναν χρόνο. Και είχαμε τέσσερις μεγάλους τραυματισμούς με εγχειρήσεις, που αυτόματα μειώνουν τον αριθμό των παικτών.

Η ομάδα μας μειώθηκε σε έναν αριθμό παικτών που μας έβαλε σε μεγάλους μπελάδες. Φανταστείτε τώρα να είχαμε τον Ζλάταν, τον Ρόχο, τον Σο και τον Γιάνγκ.

Αλλά νομίζω πως 37 ματς σε πέντε μήνες... Είμαστε η ομάδα με τα πιο πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Παίζουμε κάθε παιχνίδι πιθανότατα μείον δύο. Παίξαμε κάθε παιχνίδι στο Κύπελλο Αγγλίας εκτός από τον ημιτελικό και τον τελικό, επομένως η κόκκινη κάρτα στον Ερέρα, ήταν ευλογία για εμάς».

Στη συνέχεια, ο «Special One» μίλησε για τους παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Στοκχόλμη για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ:

«Όλοι θα πάνε. Έχουμε κάποιους με πατερίτσες, αλλά όλοι θα πάνε. Ένα φανταστικό γκρουπ παικτών, με φανταστικό πνεύμα από τις αρχές της σεζόν, δύσκολη πορεία, πολλά παιχνίδια.

Ξοδέψαμε περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας, παίζοντας με ξενοδοχεία, παρά στο σπίτι, επειδή 60 και κάτι ματς, σημαίνει 140 μέρες στα ξενοδοχεία. Επομένως τον μισό χρόνο τον περάσαμε μαζί και αυτό είναι πιθανό μόνο όταν το πνεύμα είναι θαυμάσιο.

Με πατερίτσες είναι οι Σο, Γιάνγκ, Ρόχο και Ζλάταν, αλλά θα πάμε όλοι μαζί»,

Πηγή:england365.gr

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Τελευταία Ενημέρωση