ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

(Χ)αμογέλασε η Τσέλσι

Η Λίβερπουλ εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Τσέλσι στον μεγάλο αγώνα της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Σε ένα αγώνα όπου οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έψαχναν περισσότερο την νίκη του στοίχισε η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Τσέλσι. Το αποτέλεσμα αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την Τσέλσι αφού Άρσεναλ και Τότεναμ είχαν απώλειες. Οι ομάδες του Μάντσεστερ έχουν την δυνατότητα να πλησιάσουν την δεύτερη και τη πρώτη θέση περισσότερο.

Ο αγώνας κοίμισε τον Μινιολέ

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν πολύ φτωχό σε θέαμα αφού λίγο η δυνατή βροχή και λίγο οι τακτικές των δύο ομάδων δεν βοήθησαν στο να δούμε φάσεις. Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγώνα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Οι «κόκκινοι» έφταναν διαρκώς στα καρέ του Κουρτουά αλλά τους έλειπε η τελική πάσα. Στο 12’ ήταν η μοναδική φάση των γηπεδούχων όταν ο Κουρτουά αναγκάστηκε σε δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Βαϊνάλντουμ. Η Τσέλσι στην πρώτη της φάση στον αγώνα ευτύχισε να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 25’ ο Λουίζ έκανε απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Μινιολέ να βλέπει αλλού και στην ουσία να μένει ακίνητος βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα. Η Λίβερπουλ πίεσε αλλά δεν έφτασε ποτέ στην ισοφάριση και έτσι το ημίχρονο έληξε με το προβάδισμα των φιλοξενουμένων.

«Κόκκινος» μονόλογος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο με την Λίβερπουλ να πιέζει ασφυκτικά την αντίπαλό της. Στο 49’ ο Φιρμίνιο έχασε κάτι που δεν χανόταν αφού αν και μόνος με τον τερματοφύλακα και έχοντας όλο τον χρόνο μπροστά του έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω. Στο 52’ σε μια αντεπίθεση ο Μόουσες βρήκε δοκάρι σε μια αντεπίθεση της Τσέλσι. Στο 57’ μετά από σύγχυση στην περιοχή η μπάλα βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και ο Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Το ασφυκτικό πρέσινγκ της Λίβερπουλ συνεχίστηκε χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Στο 76’ ο Κόστα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μάτιπ, ο Ισπανός ανάλαβε την εκτέλεση η οποία όμως ήταν κακή και ο Μινιολέ απόκρουσε για να κρατήσει το 1-1. Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε στο 89’ όταν ένα σουτ του Πέδρο έφυγε λίγο έξω. Έτσι οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1 σε ένα αγώνα που δεν μας έδωσε το θέαμα που αναμέναμε.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Ματίπ, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (90 Οριτζί), Φιρμίνο, Κουτίνιο(75' Μανέ).

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουσες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν (83' Φάμπρεγκας), Ντιέγκο Κόστα (93' Μπατσουαγί), Αζάρ (72' Πέδρο).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση