ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλοπ: «Δεν είναι απειλή για μας η Κίνα»

Η κατάσταση των τραυματιών της Λίβερπουλ αλλά και η κινεζική... απειλή, με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Όσκαρ στην Σανγκάη, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλοπ για την αναμέτρηση των «κόκκινων» με τη Στόουκ (27/12, 19:30) στο «Άνφιλντ».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός:

Για την… επεκτατική μεταγραφική πολιτική των Κινέζων: «Ξέρετε πως και η υπόλοιπη Ευρώπη σκέφτεται το ίδιο πράγμα με την Αγγλία! Αν ένας παίκτης αποφασίζει να πάει εκεί, συνήθως είναι ένα άλλο κομμάτι της καριέρας του. Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως (το κινεζικό πρωτάθλημα) δεν είναι ένα πρωτάθλημα όπου θέλεις να παίξεις, ο μόνος τρόπος για να προσελκύσεις παίκτες εκεί είναι τα χρήματα. Σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπορείς να κερδίζεις αρκετά χρήματα, μπορεί να είναι και αρκετά. Για μένα δεν αποτελεί επιλογή. Δεν θα έλεγα πως αποτελεί κίνδυνο, είναι απλά μια άλλη ευκαιρία».

Για πιθανές μεταγραφές μέσα στον Γενάρη: «Το έχω ήδη πει μια ή δυο φορές, αν υπάρξει κάτι που μοιάζει λογικό και παράλληλα πιθανό, επειδή υπάρχουν πάντα και άλλες ομάδες, τότε θα το πράξουμε. Μπορώ να πω πως δεν θέλουμε να κάνουμε τους παίκτες να νιώθουν άνετα λόγω χρημάτων. Θέλουμε να είναι έτοιμοι να εξελιχθούν, έχουμε ήδη πολύ καλούς παίκτες και αν κάποιος θέλει να είναι μέρος της ομάδας μας, τότε πολύ ευχαρίστως…»

Για την επιστροφή του Φελίπε Κουτίνιο στις προπονήσεις: «Όλοι οι παίκτες είναι διαφορετικοί. Πήγαινε πολύ καλά αλλά έκτοτε δυσκολεύτηκε κάπως. Δεν πιστεύω ότι θα λείψει για πολύ, αλλά δεν θέλω να πω πως με την Μάντσεστερ Σίτι (στις 31/12) θα είναι έτοιμος. O τραυματισμός του ήταν σοβαρός και δεν θέλω να το βιαστούμε. Θα δούμε».

Για τον τραυματισμό του Ζοέλ Μάτιπ: «Θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί και κόντρα στην Έβερτον, αλλά θα αύξανε τις πιθανότητες του για να λείψει από το επόμενο παιχνίδι. Αποφασίσαμε να του δώσουμε χρόνο επειδή είχε ταλαιπωρηθεί για αρκετές εβδομάδες. Μίλησα μαζί του και ήταν εντάξει, είναι όμως εκτός προπονήσεων και μάλλον θα προτιμηθούν άλλοι παίκτες».

Aν του λείπει ο Τζο Άλεν, προσεχώς αντίπαλος της Λίβερπουλ με τη φανέλα της Στόουκ: «Ναι, ωραίος τύπος, απίστευτος παίκτης, δυνατός. Ήταν μια κοινή απόφαση. Παίζει πιο επιθετικά τώρα απ’ ότι με μας. Αν η Λίβερπουλ πουλάει κάποιον παίκτη, εκείνος πρέπει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη νέα του ομάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση