ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φορούσε κόκκινα, τον έλεγαν Μανέ

Το καλύτερο δώρο έδωσε η Λίβερπουλ στους οπαδούς της ενόψει Χριστουγέννων, με τη νίκη επί της Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ! Ο Σαντιό Μανέ στο 94' βρήκε δίχτυα για το τελικό 1-0, με τον Γιούργκεν Κλοπ να δημιουργεί... πελατειακή σχέση με τα «ζαχαρωτά», μετρώντας τρεις νίκες και όντας αήττητος στη μεγάλη κόντρα του λιμανιού!

Το «Γκούντισον Παρκ» υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ με ατμόσφαιρα που καθιστούσε ξεκάθαρο ότι θα είχε πολύ δύσκολο βράδυ. Και ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες της Έβερτον έτρεξαν περισσότερο, πίεσαν περισσότερο και έδειξαν μεγαλύτερο πάθος από τους συμπολίτες τους, ήταν αφορμή για να παραμείνει ξεσηκωμένος ο κόσμος. Αυτό, όμως, είχε συγκεκριμένη διάρκεια, αφού περί τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και με τη Λίβερπουλ να παίρνει περισσότερο τη μπάλα και να προσπαθεί να τρέξει, οι οπαδοί των γηπεδούχων... επηρεάζονταν αρνητικά και έριχναν τον τόνο... Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε πρώτη σε πολύ καλή στιγμή για γκολ όταν στο 37' από γύρισμα του Κλάιν ο Οριγκί που σούταρε σε πρώτο χρόνο έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ, λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Φούνες Μόρι πήρε μια κεφαλιά αμαρκάριστος από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο δεν στόχευσε. Θετικότατη ήταν για τους «κόκκινους» η παρουσία των Κλαβάν και Λόβρεν στα μετόπισθεν.

Η Λίβερπουλ έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, περιορίζοντας το χώρο δράσης στο μισό γήπεδο της Έβερτον. Με εμφανή διάθεση ν' αποκτήσει ρόλο... οδηγού, συγκριτικά με το πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 50' έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Φιρμίνο δεν κατάφερε να πλασάρει τον Στεκέλενμπουργκ, ο Ολλανδός πορτιέρο έβαλε την κόντρα, η μπάλα έφυγε πλάγια και το γύρισμα του Βραζιλιάνου στη συνέχεια δεν είχε θετική κατάληξη για την ομάδα του. Τα «ζαχαρωτά» χρειάστηκαν αλλαγή τερματοφύλακα όταν ο Μπέινς συγκρούστηκε με τον Στεκέλενμπουργκ και ο τελευταίος δεν μπορούσε να συνεχίσει έπειτα από το πρόβλημα που αποκόμισε στο γόνατο, με τον Ρόμπλες να τον αντικαθιστά. Η ομάδα του Κούμαν βρισκόταν περισσότερο σε κατάσταση άμυνας, με τον Μπάρκλεϊ να γλιτώνει την αποβολή στο 68' για τρομερά κακό μαρκάρισμα στον Χέντερσον. Στο 75' ο Μινιολέ μπλόκαρε εύκολα μια κεφαλιά του Άσλεϊ Γουίλιαμς, για να έρθει στο 80' η φάση του αγώνα, όταν ο Φιρμίνο με μονοκόματο γυριστό σουτ από εκτέλεση κόρνερ, είδε τον Ρόμπλες να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να κρατάει το «μηδέν»! Αυτό, μέχρι και το 94ο λεπτό, όταν η αντίσταση της Έβερτον κάμφθηκε, από την κίνηση του Στάριτζ που από δεξιά συνέκλινε κεντρικά, έκανε το σουτ με το αριστερό και η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι για να σκοράρει σε κενή εστία ο επερχόμενος Μανέ και να γράψει το τελικό 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ (64' Ρόμπλες), Κόουλμαν, Φούνες Μόρι, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκανά, ΜακΚάρθι (46' Μπάρι), Λένον, Μπάρκλεϊ, Βαλένσια (72' Κάλβερτ Λιούιν), Λουκάκου

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλαβάν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (82' Τσαν), Φιρμίνο, Μανέ (90' + 2' Λούκας), Οριγκί (82' Στάριτζ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση