ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ντέρμπι του μίσους

Το ντέρμπι Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γνωστό επίσης και ως «ντέρμπι Βορρά - Δύσης» αποτελεί σίγουρα το γεγονός που αναμένεται κάθε σεζόν με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αγγλικό, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Δεν είναι μόνο η αναμέτρηση των δύο πιο γνωστών επαγγελματικών ομάδων της «γηραιάς Αλβιόνας», αλλά και μία μάχη υπεροχής ανάμεσα στις δύο μεγαλουπόλεις της χώρας.

Εχει να κάνει με αυτό που αντιπροσωπεύουν, με την οικονομική και βιομηχανική ιστορία τους, την ποδοσφαιρική κυριαρχία τους και τις επιτυχίες τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται άλλωστε για τους δύο συλλόγους με τους περισσότερους υποστηρικτές και τα μεγαλύτερα κέρδη στον κόσμο.

Δεν αποτελεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι το εν λόγω ντέρμπι είναι πολύ πιο σημαντικό από εκείνα με τις συμπολίτισσες των δύο ομάδων, Εβερτον και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.

Αλλωστε συγκεντρώνει ενδιαφέρον σε παγκόσμια κλίμακα, παρόμοιο και σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερο από το «clasico» Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, το «Derby della Madonnina» Ιντερ - Μίλαν στην Ιταλία ή το «Superclasico» Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ στην Αργεντινή.

Εύκολο να το κατανοήσει κανείς, καθώς Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι και στατιστικά οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Συνολικά, έχουν κατακτήσει 38 τίτλους πρωταθλήματος, 8 ευρωπαϊκά κύπελλα, 3 κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 4 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, 19 κύπελλα Αγγλίας, 12 Λιγκ Καπ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και 36 Κομιούνιτι Σιλντ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση