ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τριπλό ρεκόρ για Έβερτον!

Πέρα από το καθαρά βαθμολογικό όφελος που προσπορίζει το τρίποντο της νίκης, η Έβερτον είχε... ισάριθμους τουλάχιστον, με τους βαθμούς που κατέκτησε λόγους, ώστε να πανηγυρίσει τη χθεσινή (15/4) επιτυχία της κόντρα στην Μπέρνλι.

Πρωτίστως, τα «ζαχαρωτά» επέκτειναν το σερί των απανωτών νικών τους στο «Γκούντισον Παρκ», μετρώντας πλέον 8 διαδοχικές νίκες εντός έδρας, κάτι το οποίο καταφέρνουν για πρώτη φορά επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ (1992 και έπειτα).

Τα υπόλοιπα δύο επιτεύγματα αποτελούν πιο πολύ προσωπικές διακρίσεις, οι οποίες ωστόσο, έγιναν από δύο ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα του συλλόγου.

Η μία αφορά το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας και πρώτο σκόρερ μέχρι στιγμής στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος ισοφάρισε ένα ρεκόρ που διατηρούνταν ανέπαφο για 83 ολόκληρα έτη στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Συγκεκριμένα, ο Βέλγος φορ με το γκολ του κόντρα στους «κλάρετς» βρήκε «δίχτυα» για ένατη συνεχή φορά σε αγώνα του «Γκούντισον Παρκ», κάτι που είχε καταφέρει μονάχα ο Ντίξι Ντιν το μακρινό 1934 και συνεπώς, εφόσον καταφέρει o 23χρονος να σκοράρει και στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με την Τσέλσι (30/4), τότε θα καταφέρει να ξεπεράσει τον θρύλο της Έβερτον στη σχετική επίδοση!

Ντίξι Ντιν

Για το τέλος, κρατάμε ένα ιδιαίτερο κατόρθωμα του αριστερού μπακ και ενός εκ των αρχηγών του κλαμπ, Λέιτον Μπέινς, ο οποίος με το χθεσινό του «σερβίρισμα» στον Λουκάκου για το τελικό 3-1 του ματς, κατάφερε να αναδειχθεί ως ο πρώτος αμυντικός που φτάνει τις 50 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί ο 32χρονος Άγγλος να έχει αγωνιστεί και ως πλάγιος μέσος καλύπτοντας την αριστερή πτέρυγα των Έβερτον -κατά κύριο λόγο- και Γουίγκαν, ωστόσο, η πλειονότητα των συμμετοχών του στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού» έλαβε χώρα στην οπισθοφυλακή, κάτι βεβαίως, που δεν τον εμπόδισε, όπως μαρτυρά και το ρεκόρ του, να αναδείξει τις πλούσιες δημιουργικές δυνατότητες που διαθέτει!

Πηγή: england365.gr

ΕΒΕΡΤΟΝ: Τελευταία Ενημέρωση