ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Έδειξε» τον αντικαταστάτη του ο Βενγκέρ!

Στον δρόμο που χάραξε η Γιουνάιτεντ (παρότι δεν της βγήκε…), η Άρσεναλ ζήτησε από τον Βενγκέρ να βρει ο ίδιος τον αντικαταστάτη του -για όταν θα φύγει- και ο Αλσατός απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Το ότι στην Αγγλία είναι μερικούς… αιώνες μπροστά ποδοσφαιρικά, δεν αποτελεί είδηση. Παρ' όλα αυτά, η προνοητικότητα, η οργάνωση, το σχέδιο των συλλόγων στο Νησί, δεν παύουν να μας προκαλούν εντύπωση -και λίγη μελαγχολία για τα δικά μας…

Στην Άρσεναλ, λοιπόν, επιλέγοντας να «περπατήσουν» στον δρόμο που χάραξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ζήτησε από τον ίδιο τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον να βρει -και να προτείνει- τον αντικαταστάτη του (άσχετα αν η επιλογή Μόγες αποδείχθηκε τραγική…), έχουν δώσει «εντολή» στον Αρσέν Βενγκέρ να ορίσει εκείνος τον διάδοχό του, για όταν θα φύγει οριστικά από τους «κανονιέρηδες».

Θυμίζουμε, ο Αλσατός τεχνικός ανανέωσε ΞΑΝΑ τη συνεργασία του (ως το 2019) με τους Λονδρέζους, παρά τα… ''Wenger out'', αλλάζοντας άρδην το εις βάρος του κλίμα με την κατάκτηση του Κυπέλλου, στον τελικό με την Τσέλσι. Στις συζητήσεις, ωστόσο, για να μπει η… σφραγίδα, στο ότι ο Γάλλος θα κλείσει 23 συναπτά έτη στο Λονδίνο, συμφωνήθηκε και κάτι ακόμα: Ότι αυτός θα προτείνει ποιος θα τον διαδεχθεί!

Ο Βενγκέρ, όμως, δεν χρειάζεται χρόνο! Όπως γράφουν οι Άγγλοι, «έδειξε» και μάλιστα, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον αντικαταστάτη του στον πάγκο της Άρσεναλ. Τον άνθρωπο, που θεωρεί καταλληλότερο για τη… δουλειά. Και το όνομα αυτού, Έντι Χάουι! Ο πιο δημοφιλής τεχνικός στην Αγγλία και ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της προπονητικής.

Έχοντας αναλάβει -την πρώτη φορά- την αγαπημένη του Μπόρνμουθ τον Ιανουάριο του 2009, στα 31 του(!), έγινε ο νεότερος προπονητής ομάδας της Football League (η Λίγκα των τεσσάρων πρώτων κατηγοριών στην Αγγλία), οδηγώντας τα «κεράσια» στην αποφυγή του υποβιβασμού στην Κόνφερανς και ενώ βρίσκονταν στο… -17 από τη διακεκαυμένη ζώνη! Μιλάμε, δηλαδή, για πραγματικό, ποδοσφαιρικό θαύμα! Αλλά έκανε και άλλα.

Την επόμενη χρονιά, λοιπόν, «ανέβασε» την Μπόρνμουθ στη Ligue 1 και μετά το μονοετές πέρασμά του από την Μπέρνλι, το 2012, επέστρεψε στην Μπόρνμουθ. Στη δεύτερη θητεία του και μέσα σε μία τριετία, πανηγύρισε δύο ανόδους, για την παρθενική συμμετοχή της ομάδας από τον βρετανικό Νότο στην Premier League. Αποτέλεσμα των παραπάνω, να αναδειχθεί ο Έντι Χάουι προπονητής της δεκαετίας στη Football League. Και δικαίως. Φέτος, δε, στα 39 του, έφερε την Μπόρνμουθ στην 9η θέση της βαθμολογίας, μια «ανάσα» από την Ευρώπη!

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, σε κανέναν δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Χάουι αποτελεί τη Νο. 1 επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ για την ιστορική αλλαγή σελίδας στην Άρσεναλ, όταν ο τελευταίος αποφασίσει να κρεμάσει το… πινακάκι του. Μόνο που αυτό ενδέχεται να συμβεί αργότερα από το 2019, όταν και λήγει το νέο συμβόλαιο του Αλσατού. Σύμφωνα με όσα γράφονται στην Αγγλία, ο Βενγκέρ επιθυμεί να παραμείνει στον πάγκο των Λονδρέζων για άλλα πέντε χρόνια. Όταν, δηλαδή, ο Βενγκέρ θα είναι 72 χρονών…

sport-fm.gr

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση