ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κυριάρχησε το μπλε (vid)

Αν και αγωνίστηκε για εξήντα αγωνιστικά λεπτά χωρίς του Αζάρ και Κόστα για λόγους τακτικής, η Τσέλσι επικράτησε της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ μετά από έναν άκρως παραγωγικό ημιτελικό για το FA Cup. Οι «μπλε» του Λονδίνου πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, ευρισκόμενοι τρεις φορές μπροστά στο σκορ, απέναντι σε μια σκληροτράχηλη Τότεναμ που πάλεψε αλλά εν τέλει υπέκυψε στην ανωτερότητα των ποδοσφαιριστών του Κόντε. Γουίλιαν δις, Αζάρ και Μάτιτς σκόραραν για τους θριαμβευτές, με τα «σπιρούνια» να ισοφαρίζουν προσωρινά με τους Κέιν και Άλι. Η Τσέλσι αναμένει τον αντίπαλό της στον τελικό από την αυριανή αναμέτρηση μεταξύ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Πρώτο ημίχρονο

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Τσέλσι η οποία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν ο οποίος έκανε το 1-0. Η απάντηση της Τότεναμ ήταν σχεδόν άμεση με τον Κέιν να πραγματοποιεί μιαν εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά με τον Λουίς να τον πιέζει στο 16ο λεπτό, με την οποίαν αιφνιδίασε τον Κουρτουά και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Άγγλος διεθνής έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ δώδεκα λεπτά αργότερα όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του ωστόσο λίγο πριν απειλήσει τον Κουρτουά, είδε τον Καντέ να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα. Στο 41ο λεπτό ο Μόουζες πάτησε περιοχή από δεξιά με τον Σον να πραγματοποιεί ένα αχρείαστο τάκλιν και να τον ανατρέπει με αποτέλεσμα η μπάλα να στηθεί στην άσπρη βούλα. Από εκεί ο Γουίλιαν δεν λάθεψε, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-1.

Δεύτερο ημίχρονο

Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο ωστόσο αυτή τη φορά ήταν η Τότεναμ που σημάδεψε σωστά και πιο συγκεκριμέναο Άλι, ο οποίος με προβολή στο 52ο λεπτό, διαμόρφωσε το 2-2. Ένα σουτ του Ακέ στο 56ο λεπτό από πλάγια θέση σταμάτησε σε σώμα αμυντικού, ενώ μια προσπάθεια του Γουινιάμα έντεκα λεπτά αργότερα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κόντε επιστράτευσε Κόστα και Αζάρ με τον δεύτερο να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 75ο λεπτό με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση. Έξι λεπτά αργότερα, ταφόπλακα στα όνειρα των «σπιρουνιών» έβαλε ο Μάτιτς με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής το οποίο κτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα κατέληξε στο πλεκτό για το 4-2. Δύο λεπτά αργότερα ο Λιορίς βγήκε... βόλτα εκτός περιοχής με τον Αλόνσο να ακροβολίζεται εντός αυτής και να πλασάρει, βλέποντας όμως τη μπάλα να ανακόπτεται λίγο πριν την τελική γραμμή.

Τσέλσι (Α. Κόντε): Κουρτουά, Αζπιλικουέτα, Λουίζ, Άκε, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν (61’ Αζάρ), Μπατσουαγί (61’ Κόστα), Πέδρο (74' Φάμπρεγκας)

Τότεναμ (Μ. Ποκετίνο): Λιορίς, Τριπιέρ, Ντάιερ, Άλντερβέιρελντ, Βερτόγεκν, Γουινιάμα (80' Ενκουτού), Ντεμπέλε, Σον (68’ Γουόλκερ), Έρικσεν, Άλι, Κέιν

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση