ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όταν το κοντέρ «γράφει» χιλιάδες λεπτά στο χορτάρι

Ακούραστοι εργάτες, «μηχανάκια» ή «τέρατα» αντοχών και φυσικής κατάστασης; Όποιον όρο και αν υιοθετήσουμε, κάποιοι ποδοσφαιριστές αποδεικνύουν πράγματι πως δεν θέλουν, αλλά έχουν παράλληλα και την ικανότητα, να μην χάνουν λεπτό από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, καθιστώντας έτσι τους εαυτούς τους πολύτιμα γρανάζια για τις ομάδες τους...

Οι απαιτήσεις, τα ταξίδια αλλά και η αυξημένη πίεση είναι σημαντικοί παράγοντες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, που κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να τους αγνοεί αν θέλει να διατηρείται στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτό φυσικά δεν το καταφέρνουν όλοι, ούτε σαφώς παραμένουν το ίδιο κομβικοί για τις ομάδες και τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Αντικαθιστώντας φυσικά τα χιλιόμετρα με λεπτά, παρακάτω παρατίθενται οι παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ, το… κοντέρ των οποίων έχει γράψει τον περισσότερο χρόνο στο χορτάρι τόσο με τους συλλόγους τους όσο και με τις εθνικές τους ομάδες από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, στο σύνολο της φετινής σεζόν:

10. Zλάταν Ιμπραΐμοβιτς (3,480 λεπτά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Παρότι έχει «κλείσει» απ' τον περασμένο Οκτώβρη τα 35, ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς δεν... μασάει στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δείχνουν τόσο οι επιδόσεις του όσο και ο χρόνος που έχει διανύσει στη νέα του περιπέτεια την τρέχουσα σεζόν στο Νησί.

9.Νίκολας Οταμέντι (3,492 λεπτά με Μάντσεστερ Σίτι και Αργεντινή)

Ελλείψει Κομπανί αλλά και αξιόπιστων αμυντικών λύσεων στην «αλμπισελέστε», ο 28χρονος έχει χρειαστεί φέτος να κάνει… υπερωρίες στον σύλλογο και την εθνική του ομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν και η κούραση από τα υπερατλαντικά ταξίδια, κάτι που ισχύει βέβαια για κάθε Λατινοαμερικάνο που παίζει ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

8. Λοράν Κοσιελνί (3,543 με Άρσεναλ και Γαλλία)

Πιθανώς η πλέον αξιόπιστη λύση για τον Αρσέν Βενγκέρ αλλά και για τους «τρικολόρ», για αυτό και δεν φεύγει ούτε με… αίτηση – εκτός αν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι – από την εκάστοτε βασική εντεκάδα.

7. Έρικ Ντάιερ (3,568 λεπτά με Τότεναμ και Αγγλία)

Λύση άκρως σημαντική στα χέρια του Μαουρίσιο Ποκετίνο, πλέον μετά τις πρώτες του συμμετοχές με το εθνόσημο και για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο αριθμός λεπτών του θα μπορούσε να είναι φυσικά εμγαλύτερος αν είχε κληθεί νωρίτερα φέτος για την εθνική Αγγλίας.

6. Κρίστιαν Έρικσεν (3,591 λεπτά με Τότεναμ και Δανιά)

Mετράει ήδη 43 ματς στη σεζόν, καθώς είναι απαραίτητος για την Τότεναμ, αν όχι και περισσότερο για το εθνικό του συγκρότημα όπου ξεχωρίζει μεταξύ άλλων.

5. Νταβίντ Σίλβα (3,612 λεπτά με Μάντσεστερ Σίτι και Ισπανία)

Tα αγωνιστικά ατού του Ισπανού χαφ και η προσωπικότητα του στο γήπεδο τον κάνουν να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζουλιέν Λοπετέγι, όπως φαίνεται και από τον ανάλογο αγωνιστικό χρόνο του την φετινή περίοδο.

4. Αλέξις Σάντσες (3,688 λεπτά με Άρσεναλ και Χιλή)

Ήταν μάλλον αναμενόμενο πως από όλους τους «κανονιέρηδες θα ήταν αυτός με τον μεγαλύτερο αγωνιστικό χρόνο, αφού δεν θέλει ούτε… αλλαγή να τον κάνει ο Βενγκέρ, κάτι που συμβαίνει λογικώς και στην εθνική του ομάδα.

3. Γουές Μόργκαν (3,720 λεπτά με Λέστερ και Τζαμάικα)

Δεν έχει χάσει λεπτό απ’ το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ στην παρθενική εμπειρία της Λέστερ και μόλις ένα παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ! Ο… «κάπτεν Μόργκαν» δεν αποτελεί τυχαία εκ των εμβληματικότερων παικτών στις αλεπούδες»…

2. Νταβίντ Ντε Χέα (3,960 λεπτά με Μάν. Γιουνάιτεντ και Ισπανία)

Ο Ισπανός πορτιέρο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και στην κορυφή της εν λόγω λίστας, αν δεν εναλλασόταν συστηματικά (στις διοργανώσεις των εγχώριων κυπέλλων και του Γιουρόπα Λιγκ) με τον Σέρχιο Ρομέρο…

1. Πολ Πογκμπά (4,006 λεπτά με Μαν. Γιουνάιτεντ και Γαλλία)

Μπορεί να έχει δεχτεί ή να δέχεται κριτική για την αγωνιστική του απόδοση, αλλά ο Γάλλος μέσος αποτελεί στυλοβάτη του κέντρου τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και της Γαλλίας φέτος. 48 ματς στο σύνολο μέχρι τώρα, ουσιαστικά παίζει έναν αγώνα ανά 5 μέρες από τον Αύγουστο, στοιχείο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό!

Πηγή: england365.gr

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση