ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τέλος πρώτου, αρχή δεύτερου

Το φεστιβάλ ποδοσφαίρου στην πρέμιερ λιγκ συνεχίζεται και αμέσως μετά το φινάλε του πρώτου γύρου με το Άρσεναλ-Πάλας, ακολουθεί η έναρξη του δεύτερου με πλήρες πρόγραμμα τη Δευτέρα(2/1).

Ο πρώτος γύρος δικαιωματικά ανήκει στη Τσέλσι με το εντυπωσιακό σερί των 13 νικών να έχει επισκιάσει τα πάντα στην πρέμιερ. Φέτος δεν περιμέναμε να βρεθεί μια ομάδα να κάνει κάτι τέτοιο, όμως οι «Μπλε» όχι απλώς είναι πρώτοι αλλά αγγίζουν ιστορικά ρεκόρ. Μέσα σε μια σεζόν, είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της πρέμιερ που ομάδα κάνει τόσες σερί νίκες. Προηγούμενη φορά ήταν η Άρσεναλ στο φινάλε του πρωταθλήματος 2001-2002. Οι «Κανονιέρηδες» κόλλησαν και μια στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν τότε. Η συγκομιδή τους είναι η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της πρέμιερ για πρώτο γύρο, πίσω μόνο από αυτήν της ίδιας της Τσέλσι το 2005-06 με 52 έναντι 49 φέτος. Στο +6 και δικαίως δηλαδή.

Το παιχνίδι που ακολουθεί με την Τότεναμ εκτός την Τετάρτη(4/1)το περιμένει όλη η Αγγλία αφού οι «Πετεινοί» θέλουν όσο τίποτα να τελειώσουν το σερί των συμπολιτών τους και να ανοίξουν ξανά την κούρσα του τίτλου. Με την εμφάνιση που έκαναν απέναντι στην Ουότφορντ, ασφαλώς και μπορούν να ελπίζουν.

Πιο άμεσα εμπλεκόμενη ασφαλώς η Λίβερπουλ που κέρδισε με το στενό 1-0 τη Σίτι και έκανε ρεκόρ βαθμών στα χρόνια της πρέμιερ λιγκ για πρώτο γύρο με 43. Δεν είδαμε την υπερπαραγωγή που περιμέναμε, αυτό είναι σίγουρο όμως όταν τελικά κερδίζεις το θέαμα το θυσιάζεις.

Η Άρσεναλ κέρδισε την Πάλας και κάνει την σταθερή πορεία της κάθε χρόνο. Ελάχιστοι την πιστεύουν για τίτλο, η ίδια πρέπει να αποδείξει πως έχουν λάθος.

Τέλος, Μουρίνιο και Πεπ πήραν τα πρωτοσέλιδα το Καλοκαίρι, όμως έκλεισαν τον πρώτο γύρο σε έκτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Όχι αυτό που περίμεναν σίγουρα, με τη Γιουνάϊτετ βέβαια να είναι σε διαρκή άνοδο αλλά έχει μπόλικο δρόμο μπροστά για μια θέση στο τσάμπιονς λιγκ. Για κορυφή, στο -13 ούτε λόγος προς το παρών. Η δε Σίτι, ακόμα ψάχνεται. Μέχρι να το βρει, ο τίτλος χάθηκε αφού το -10 ακόμα και στην Αγγλία μόνο με καμιά 15αρια νίκες σερί καλύπτεται και μόλις 19 ματς απομένουν.

Η 20η αγωνιστική θα κρίνει αρκετά πράγματα.

Το πρόγραμμα και σε φώτο η βαθμολογία:

2/1 14:30

Μίντλσμπρο-Λέστερ

2/1 17:00

Έβερτον-Σαουθάμπτον

Μαν. Σίτι –Μπέρνλι

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ

Ουέστ Μπρομ-Χαλ

2/1 19:30

Ουέστ Χαμ-Μαν. Γιουνάϊτετ

3/1 21:45

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ

3/1 22:00

Πάλας-Σουόνσι

Στόουκ-Ουότφορντ

4/1 22:00

Τότεναμ-Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση