ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρέμιερ είναι ζόρικη...

Η 14η αγωνιστική της συναρπαστικής φέτος πρέμιερ λιγκ ολοκληρώθηκε για τις ομάδες κορυφής και τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι πως η χρονιά θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι ομάδες πότε δυσκολεύονται και πότε εντυπωσιάζουν με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βγάλεις άκρη.

Με εξαίρεση όμως δυο: Η Τσέλσι είτε έτσι είτε αλλιώς βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει και έφτασε ήδη στις οκτώ σερί νίκες και στο +3 από τη δεύτερη Άρσεναλ. Οι «Μπλε» έχουν και βατό πρόγραμμα μπροστά τους κάτι που τους επιτρέπει να ξεφύγουν κι άλλο αν το εκμεταλλευτούν. Στο limit up η ομάδα του Λονδίνου.

Στον αντίποδα συναντάμε τη Γιουνάϊτετ που ανακαλύπτει κάθε φορά και νέο τρόπο να χάσει βαθμούς και τίποτα δεν πάει καλά στον Μουρίνιο. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, η Γιουνάιτετ είχε τόσους βαθμούς όσους και η Τσέλσι: 9. Πλέον έχει 13 λιγότερους(!) και ο τίτλος είναι εκτός κάθε συζήτησης αυτή τη στιγμή. Το πέναλτι που έκανε ο Φελαϊνί 90’’ αφότου μπήκε αλλαγή στον αγώνα με την Έβερτον, αναδεικνύει την τραγικότητα των στιγμών. Το limit down των «μεγάλων».

Στα ψηλά και δικαίως η Άρσεναλ που στο πρόσωπο του Αλέξις Σάντσες βρήκε τον απόλυτο πρωταγωνιστή. Γκολ, ασσίστ, ντρίμπλες, ηγετικές εμφανίσεις και όλα όσα χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα από το αστέρι της. Συμπλήρωσαν 13 αγώνες αήττητοι οι «Κανονιέρηδες» (9 νίκες, 4 ισοπαλίες) και όλοι περιμένουν να δουν την ανθεκτικότητα της ομάδας του Βενγκέρ στο χρόνο.

Στα κάτω τους αυτή την εβδομάδα και οι Σίτι με τη Λίβερπουλ. Μαζί με την Άρσεναλ οι πιο επιθετικές ομάδες της Αγγλίας, όμως σε αυτές τις δυο ισορροπία με την άμυνα δεν υπάρχει. Είχαν υπέρ τους σκορ στα ματς με Τσέλσι και Μπόρνμουθ αλλά έπαιζαν πάλι φουλ επίθεση και το πλήρωσαν με εις βάρος τους ανατροπές. Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκίνησαν με έξι στα έξι αλλά στα οκτώ που ακολούθησαν κέρδισαν μόλις τρία. Η Λίβερπουλ δέχθηκε 18 γκολ σε 14 αγώνες και όταν η επιθετική μηχανή δεν παράγει όσα χρειάζονται έρχονται και αποτελέσματα σαν την ήττα με 4-3 με ομάδα που παλεύει να σωθεί. Κλοπ και Πεπ πρέπει να την κοιτάξουν λίγο την άμυνα γιατί η πρέμιερ, με όλο το σεβασμό, δεν είναι μπουντεσλίγκα. Βέβαια όσοι αγαπάμε το επιθετικό και ανοικτό ποδόσφαιρο, τη φετινή Λίβερπουλ την έχουμε ήδη στην καρδιά μας ανεξάρτητα από το τι θα πετύχει. Τη Σίτι, περιμένουμε να τη δούμε όταν ο Πεπ την ετοιμάσει. Απέχει πολύ, έως πάρα πολύ, από αυτό που εξήγησε πως θέλει να παίζει η ομάδα του όταν την ανέλαβε.

Τέλος, υπάρχει και η πιο σταθερή σε αυτό που κάνει ομάδα φέτος που είναι η Τότεναμ. Έριξε πέντε γκολ στη Σουόνσι και κάνει μια αθόρυβη πορεία στην πέμπτη θέση. Μόλις μια ήττα, αλλά κέρδισε μόνο τα μισά ματς που έδωσε. Όποιος από την τετράδα καταρρεύσει όμως, οι «Πετεινοί» είναι έτοιμοι να τρυπώσουν και φέτος στο τσάμπιονς λιγκ. Τα πέντε γκολ του Κέιν και η επιστροφή του Έρικσεν σε φόρμα, είναι εξαιρετικοί οιωνοί.

Δείτε τη βαθμολογία:

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση