ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ρέντναπ παραδέχεται στοιχηματισμούς παικτών! (vid)

Νέο βίντεο της εφημερίδας Daily Telegraph παρουσιάζει τον προπονητή Χάρι Ρέντναπ να παραδέχεται ότι παίκτες του είχαν ποντάρει σε νίκη της ομάδας του σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ!Αναφορά και στην «ιδιοκτησία παικτών από τρίτους».

Το ένα μετά το άλλο βγαίνουν τα βίντεο στην Αγγλία από την εφημερίδα Telegraph σχετικά με τη διαφθορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Τελευταίο «θύμα» ο Άγγλος τεχνικός Χάρι Ρέντναπ σε βίντεο που αποκαλύπτει σήμερα η μεγάλη αγγλική εφημερίδα.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από καμουφλαρισμένο ρεπόρτερ που υποδύεται επενδυτή από ασιατικό όμιλο με τη συμμετοχή του ατζέντη Νταξ Πράις, ο Ρέντναπ παραδέχεται πως παίκτες του είχαν στοιχηματίσει σε αποτέλεσμα της ομάδας του, παρότι αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Μάλιστα ένας από αυτούς φέρεται να είχε πει στον ατζέντη Πράις να «βάλει το σπίτι του» στο συγκεκριμένο στοίχημα.

Μάλιστα ο Πράις στη συνέχεια αναφέρει πως και οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας είχαν ποντάρει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις στη νίκη της ομάδας του Ρέντναπ ήταν πολύ μεγάλες καθώς οι μπουκ θεωρούσαν πως θα κατέβαζε ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές αφού το παιχνίδι ήταν στα τέλη της σεζόν και η ομάδα του Ρέντναπ δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τελικώς ο Ρέντναπ είχε κατεβάσει την κανονική ενδεκάδα κερδίζοντας το ματς.

Η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει ποιο ήταν αυτό το παιχνίδι, ούτε πότε ακριβώς συνέβη. Πρόκειται πάντως για μία εκ των Γουέστ Χαμ, Πόρτσμουθ, Σαουθάμπτον, Τότεναμ ή ΚΠΡ, ομάδες στις οποίες δούλεψε ως τεχνικός ο Χάρι Ρέντναπ.

Οι κανονισμοί της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απαγορεύουν τον στοιχηματισμό των ποδοσφαιριστών, ενώ υπάρχει εντολή στους προπονητές να αναφέρουν κάτι τέτοιο όταν πέφτει στην αντίληψή τους. Πάντως τονίζεται πως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στην οποία αναφέρεται ο Ρέντναπ, ο Άγγλος τεχνικός δεν γνώριζε για τα στοιχήματα που έχουν παιχτεί, κάτι που προφανώς έμαθε αργότερα. Μάλιστα στο βίντεο φαίνεται ο θαυμασμός του για το γεγονός ότι είχε μάθει τι είχε γίνει μετά το παιχνίδι.

Ωστόσο, αν όντως δεν είχε ενημερώσει την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχετικά με τον στοιχηματισμό ακόμα και μετά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, τότε ενδέχεται να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του. Ο Ρέντναπ πάντως φέρεται να ισχυρίζεται πως εκείνη την εποχή δεν γνώριζε πως τα στοιχήματα από την πλευρά των ποδοσφαιριστών απαγορεύονταν από την Ομοσπονδία.

Αρχικά ο ατζέντης Νταξ Πράις αναφέρει στον Ρέντναπ: «Χάρι θυμάσαι όταν ήσουν στην..., ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν και με πήρε τηλέφωνο ο..., και μου είπε βάλε το σπίτι σου γιατί οι αποδόσεις ήταν απίστευτες. Ήταν 5 προς 2 τότε. Καθόταν στην κερκίδα την ώρα του αγώνα. Τον πήρα τηλέφωνο 15 λεπτά αργότερα γιατί είχες βάλει την κανονική ομάδα. Μίλησα στον..., καθόταν στην κερκίδα για την... τότε και μου είπε η... δεν έχει αγγίξει την μπάλα στα πρώτα 15 λεπτά και το παιχνίδι τελείωσε με σκορ...».

Στη συνέχεια ο Ρέντναπ, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ατζέντη κουνούσε το κεφάλι καταφατικά, απαντάει λέγοντας: «Στο ημίχρονο έβγαλα τον..., και έβαλα τον..., και όλοι με κοιτούσαν με απορία όλοι οι παίκτες, γιατί δεν γνώριζα ότι είχαν στοιχηματίσει. Όλοι είχαν στοιχηματίσει».

Εκεί ο ατζέντης τον διακόπτει προσθέτοντας: «Ακόμα και οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας είχαν στοιχηματίσει στο ματς».

Στη συνέχεια του βίντεο ο Ρέντναπ φαίνεται να συζητάει να αγοράσει ποσοστά σε παίκτες, δηλαδή την λεγόμενη «ιδιοκτησία από τρίτους» που απαγορεύεται στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο καμουφλαρισμένος δημοσιογράφος, που υποδύεται επενδυτή από ασιατικό όμιλο, τον ρωτάει αν θα ήθελε να συνεργαστεί σε κάτι τέτοιο.

Τότε ο Ρέντναπ απαντάει: «Ναι βέβαια. Και θα μπορούσα να βοηθήσω. Ξέρεις. Αν πρόκειται να αγοράσετε παίκτες και αν έχω συμμετοχή σε αυτό, τότε θα με ενδιέφερε να επενδύσω. Να έχω ένα μερίδιο σε αυτό. Να έβαζα μερικά χρήματα και να έχω μία ευκαιρία σε όλο αυτό μαζί με εσάς».

Μάλιστα ο Ρέντναπ στο τέλος προσθέτει πως αυτή η πρακτική βοηθάει τους συλλόγους στις μεταγραφές. «Βοηθάτε συλλόγους να αγοράζουν παίκτες γιατί δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό κόστος. Θα έπρεπε να είναι μόνο ικανοποιημένοι».

Ακολουθεί το βίντεο της εφημερίδας Telegraph με τον Χέρι Ρέντναπ:

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση