ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο δέκατος ο πιο γλυκός! (pics)

Ένα ακόμα τρόπαιο κατέληξε στα χέρια του Sabianco Απόλλωνα, που κέρδισε με 3-2 σετ την BetonAlpha ΑΕΛ για να σηκώσει το σούπερ γυναικών και παράλληλα το δέκατο συνεχόμενο τίτλο του στο άθλημα! Η ΑΕΛ προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά η απόδοση της έπεσε σημαντικά στη συνέχεια και στο τέλος ο Απόλλωνας με την εμπειρία του επικράτησε με 16-14 στο tie break.

Ο αγώνας

Πολύ πιο δυνατά μπήκε η ΑΕΛ στον τομέα του σέρβις και της άμυνας, με αποτέλεσμα να χαλάσει την υποδοχή και το κτίσιμο των επιθέσεων του Απόλλωνα, ενώ με επιθετικά της όπλα τις τρεις ξένες παίκτριες είχε μια συνεχή διαφορά που έφτασε μέχρι και τους εφτά πόντους (14-7 και 16-9 στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ άουτ). Στο τελευταίο κομμάτι του σετ η επίθεση του Απόλλωνα βελτιώθηκε σημαντικά, πήρε κάποιους πόντους και από πρώτο χρόνο και μείωσε μέχρι τους τρεις (22-19), όμως στο φινάλε η Ριπνάγια τελείωσε τις μπάλες που έπρεπε για να δώσει το σετ στην ΑΕΛ με 25-21.

Ο Απόλλωνας κράτησε το ρυθμό που είχε στο τελείωμα του πρώτου σετ και σε συνδυασμό με καλό μπλοκ κατάφερε να πάρει αυτός πρώτος προβάδισμα στο δεύτερο σετ με 14-9. Σε εκείνο το σημείο όμως ανέλαβε δράση και πάλι η Ριπνάγια και με σερί από το σέρβις που χάλασε την αντίπαλη υποδοχή έφερε την ΑΕΛ μπροστά με 17-15. Οι «κυανόλευκες» όμως δεν το έβαλαν κάτω και με πρωταγωνίστρια την Ιορδάνους γύρισαν ξανά το ματς στο 21-18 υπέρ τους. Ο Φραγκέσου πήρε τάιμ άουτ που έπιασε τόπο, αφού η ΑΕΛ έβγαλε άμυνες και κατάφερε κυρίως με πλάσε τύπου μπιτς βόλει να φέρει το σετ στα ίσα (22-22). Με μπλοκ της Μάγκτιτς στην Αγκούλο η ΑΕΛ πέρασε και μπροστά. Απάντησε όμως άμεσα με τον ίδιο τρόπο ο Απόλλωνας και ισοφάρισε εκ νέου 23-23. Οι τελευταίοι δυο πόντοι πήγαν στην ΑΕΛ και μαζί και το σετ με 25-23.

Πλήρης αλλαγή εικόνας στο τρίτο σετ με τον Απόλλωνα να μπαίνει και πάλι δυνατά αλλά να κυριαρχεί εντελώς αφού η ΑΕΛ έκανε πολλά αβίαστα λάθη που δεν της επέτρεψαν σε κανένα σημείο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Το τελικό 25-12 δίνει και την εικόνα που είχε το σετ αυτό.

Ο Απόλλωνας βρήκε ρυθμό, βελτίωσε την υποδοχή του και είδε πιο καλές επιθέσεις και πρώτους χρόνους από τις παίκτριες του ο Γιάννης Γιαπάνης. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε 8-5 και 16-13, όμως μετά το δεύτερο τεχνικό τάϊμ άουτ ξέφυγε, εκμεταλλευόμενος και τα λάθη της ΑΕΛ, για να πάρει τελικά εύκολα το σετ 25-19.

Από παράβαση της ΑΕΛ, ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που ξέφυγε πρώτη στο tie break με 3-1. Δώρο που ανταπέδωσε ο Απόλλωνας για να επιστρέψει το ματς στην ισοπαλία 4-4. To πόντο-πόντο συνεχίστηκε μέχρι και το 6-6, όπου η Αγκούλο με άσσο έδωσε ξανά μικρό προβάδισμα στον Απόλλωνα 8-6. Ακολούθως μια επίθεση άουτ της Ριπνάγια έφερε το 9-6 και τάιμ άουτ για την ΑΕΛ. Με καρφί της Τριβούνοβιτς όμως η ΑΕΛ επέστρεψε στο 10-9 και ήταν σειρά του Απόλλωνα να πάρει τάϊμ άουτ. Η ΑΕΛ ισοφάρισε με μπλοκ, η Χουντίμα έγραψε το 11-10 για τον Απόλλωνα και με σέρβις της Ιορδάνους και τελείωμα στη χαλασμένη υποδοχή της Μανίταρου οι «κυανόλευκες» ξέφυγαν ξανά με 12-10. Η ΑΕΛ πήρε τάϊμ άουτ όμως η επίθεση της Μάγκτιτς ήταν άστοχη και το σκορ πήγε στο 13-10. Όμως τίποτα δεν τελείωσε, αφού επίθεση της Τριφούνοβιτς, παράβαση της Χουντίμα και μπλοκ στην ίδια παίκτρια έφεραν το 13-13! Με επίθεση της Χουντίμα ήρθε το 14-13 για τον Απόλλωνα, όμως η Αγκούλο έχασε την ευκαιρία σε κόντρα μπάλα να το τελειώσει και η ΑΕΛ ισοφάρισε 14-14. Η Χουντίμα «φορτώθηκε» στους τελευταίους πόντους και έγραψε το 15-14 και από επίθεση άουτ της Ριπνάγια τελείωσε το σετ και ο τίτλος για τον Απόλλωνα 16-14!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τελευταία Ενημέρωση