ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι αγώνες διεξάγονταν με την ανοχή του ΚΟΑ»

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί με την αδειοδότηση των κλειστών σταδίων στην πετόσφαιρα, που προκάλεσε αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος γυναικών.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Μιχάλης Κρασσάς, μίλησε στο Super Sport FM και ανέλυσε πως ακριβώς έχει το ζήτημα:

«Το πρόβλημα αφορά την αδειοδότηση των σταδίων. Εκείνα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι αυτά που ανήκουν σε σχολικές εφορείες. Δόθηκε παράταση πέρσι και ξεπεράσαμε το πρόβλημα. Φέτος δυστυχώς οι ομάδες μας δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν αδειοδόοτηση. Οι περισσότερες είναι γυναίκειες ομάδες. οι 6 από τις 8 της Α΄ Κατηγορίας».   

Ποια είναι τα δύο που έχουν άδεια»; Ανέφερε αρχικά ο κ. Κρασιάς.  

«Το γήπεδο του Απόλλωνα και το Κίτιον. Τα γήπεδα του ΚΟΑ έχουν εξασφαλισμένη αδειοδότηση, όχι στην πλήρη μορφή, αλλά με περιορισμούς στην προσέλευση φιλάθλων. Αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες δεν έχουν άδεια. Τα σωματεία προσπαθούν αλλά δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει τις άδειες. Χθες με αφορμή των αγώνα ΑΕΛ – Απόλλωνας η Αστυνομία μας κοινοποίησε επιστολή πως οι αγώνες σε αυτά τα στάδια είναι παράνομοι».

Γιατί δεν έγιναν νωρίτερα αυτά;

«Με την ανοχή του ΚΟΑ διεξάγονταν αγώνες. Προσδοκούσαμε και προσδοκούμε ότι κάποια στάδια θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν άδειες. Κάποτε ψηφίζονται νόμοι που ισοπεδώνουν τα πάντα. Δεν μπορείς να βάζεις την πετόσφαιρα στην ίδια μοίρα με το ποδόσφαιρο Οι σχολικές εφορίες δεν ενδιαφέρονται για να εξασφαλίσουν άδειες. Με τη δική μας ανοχή, βάλαμε πλάτες για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι δεν προσπαθούν τα σωματεία, αλλά συναντούν τεράστια προβλήματα. Χρειάζονται ένα σωρό πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν. Στην πετόσφαιρα δεν επιτρέπουμε καν την μετακίνηση φιλάθλων. Γιατί να χρειάζονται τόσα πολλά για εξασφάλιση αδειών;».

Για το πως προχωρούν…

«Θα ζητήσουμε και αυτή τη φορά από την πολιτεία παράταση εφαρμογής του νόμου μέχρι το τέλος του χρόνου. Στους άνδρες δεν είναι τόσο μεγάλα το πρόβλημα, αφού μόνο δύο σωαμτεία έχουν πρόβλημα. Ελπίζουμε να δοθεί η παράταση, διαφορετικά δεν μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν άλλα γήπεδα. Είναι μετρημένα τα γήπεδα που εξασφάλισαν αδειοδότηση. Είναι χρονοβόρες διαδικασίες και πρέπει να τις ακολουθήσεις κατά γράμμα. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν νομίζω να ευθύνεται η ομοσπονδία. Αντίθετα δεχτήκαμε να υποστούμε τις συνέπειες σε περίπτωση που θα κατηγορούμασταν για διεξαγωγή αγώνων σε γήπεδα που δεν έχουν άδεια».

Α Κατηγορία Γυναικών: Τελευταία Ενημέρωση