ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομοσπονδία, για κλάματα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Αλήθεια που να γυρίσεις το κεφάλι σου και να μην αντικρίσεις συντρίμμια. Από πού να πιαστεί αυτή η κοινωνία και η νεολαία της για να αποφύγει τις όποιες κακοτοπιές.  Σε τι επίπεδο βρίσκεται ο αθλητισμός και ποιοι ευθύνονται για την κατάντια αυτή;

Και όμως κυρίες και κύριοι, η διάλυση σε όλο το φάσμα του αθλητισμού έχει τα αίτια της και τους υπευθύνους της. Είναι μάλλον οι αρμόδιοι και όλοι αυτοί  που χειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία Ομοσπονδία η οποία να επιτελεί το έργο της ανιδιοτελώς χωρίς κάποιοι επιτήδειοι να μην «αμείβονται» με κάθε λογής αντίκρισμα.

Οι μόνοι που έχουν προκόψει είναι κυρίως οι αθλητές σε ατομικά αθλήματα, πόσο μάλλον δε αυτοί που με τις διακρίσεις τους έχουν δελεάσει διάφορους χορηγούς για να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια τους.

Δεν θα μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο μας που έχει καταστεί ένα τεράστιο κουπόνι. Για την Ομοσπονδία που έχει μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε χόμπι ανθρώπων που απλά κερδοσκοπούν εις βάρος του.  Ούτε για το μπάσκετ που μοιάζει με πτώμα που απλά αποσυντίθεται μέρα με τη μέρα. 

Εδώ δεν μπορούμε να διοργανώσουμε έναν πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών. Όχι εμείς. Η ίδια η Ομοσπονδία. Η οποία θέλει τάχατες να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και μόλις σ’ ένα παιγνίδι θα γινόταν αυτό εφικτό, θυμήθηκαν την αδειοδότηση περί καταλληλότητας γηπέδου.

Η οποία όμως Ομοσπονδία επέτρεπε για χρόνια τη διεξαγωγή αγώνων σε μη αδειοδοτημένα γήπεδα. Παρανομούσε δηλαδή ανελλιπώς με την πρόφαση δεν υπήρχαν παιγνίδια υψηλού κινδύνου.

Προσοχή!! Η Ομοσπονδία από τις 9 του Σεπτέμβρη (!!) ενημερώθηκε δια επιστολής από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων ότι κάποια από τα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες όλων των κλιμακίων είναι μη αδειοδοτημένα. Μιλάμε δηλαδή και για παιδιά των ακαδημιών. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι όντως έξι από τα οκτώ γήπεδα δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να διεξάγονται αγώνες.

Προφανώς η Ομοσπονδία από μόνη της παρανόμησε όταν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα Ανόρθωσης ΑΕΛ για την πρώτη αγωνιστική αφού το γήπεδο της Ανόρθωσης ήταν μη αδειοδοτημένο.

Έπαιξαν δηλαδή όλοι πελλό. Έκλεισαν τα μάτια. Αυτό ακριβώς που έκαναν εδώ και χρόνια.  Μια μέρα όμως πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ΑΕΛ Απόλλωνας η Ομοσπονδία θυμήθηκε τη νομιμότητα και ζήτησε αστυνομική σύσκεψη. Επί τούτου ορθώς η αστυνομία  δεν συναίνεσε στη διεξαγωγή του αγώνα σ’ ένα γήπεδο που δεν έχει τις απαραίτητες άδειες.

Και είμαστε πλέον στη δεύτερη αγωνιστική, το πρωτάθλημα λίγο πολύ αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, αφού τα γήπεδα δεν ανταποκρίνονται. Στραβάρα μες στα μάτια μας. Η Ομοσπονδία τόσα χρόνια παρανομούσε, μέχρι που κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν και θυμήθηκαν τη νομιμότητα. Την οποία νομιμότητα οι ίδιοι επικαλούνται όποτε τους συμφέρει ή όποτε στην κρίση τους θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί.

Με λίγα λόγια, ο καθένας κάνει ότι θέλει μέχρι που θα φτάσει στο σημείο να επικαλεστεί το ορθό και το νόμιμο. Νομιμότητα a la carte, ένα πράγμα.
 

 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α Κατηγορία Γυναικών: Τελευταία Ενημέρωση