ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Της έσπασε το αήττητο (pics)

Σπουδαίας βαθμολογικής και όχι μόνο σημασίας νίκη πέτυχε η Ανόρθωσις η οποία μέσα στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» κέρδισε την κυπελλοπρωταθλήτρια Ομόνοια με 0-3 σετ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Με τη νίκη τους αυτή οι «κυανόλευκοι» ξεπέρασαν την Ομόνοια αφού έχουν επτά βαθμούς, ενώ τους έσπασαν και το αήττητό τους που διαρκεί εδώ και πολλούς μήνες.

Η ομάδα του Αντώνη Παπαδόπουλου έκανε σπουδαία εμφάνιση και κέρδισε δίκαια ένα αγώνα που κατέθεσε ψυχή. Η Ομόνοια ήταν ισάξια αλλά έχασε στις λεπτομέρειες. Σημειώνεται .ότι οι δυο ομάδες είχαν από μια σημαντική απουσία, αφού οι «πράσινοι» αγωνίζονταν χωρίς τον λίμπερο Μαρίνο Παπαχριστοδούλου και η Ανόρθωσις χωρίς τον Σέρβο Ντιμίτρι Πάντιτς.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο σετ αλλά η Ανόρθωσις αφού κατόρθωσε να λύσει τα προβλήματα στην υποδοχή κέρδισε 25-27 μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα. Η Ομόνοια ξέφυγε με 16-13 με άσσο του Παφίτη, αλλά η Ανόρθωσις με ντεμαράζ ανέτρεψε το σκορ σε 18-19. Από εκείνο το σημείο το σκορ πήγαινε πόντο – πόντο με τους Βαρωσιώτες να εκμεταλλεύονται τις λεπτομέρειες και να κερδίζουν με 25-27. Η κατάκτηση του σετ  έδωσε στη «Μεγάλη Κυρία» ψυχολογική ώθηση.

Όλα τα λεφτά το μπλοκ

Με όπλο το μπλοκ που στα κρίσιμα σημεία δούλεψε στην εντέλεια η Ανόρθωσις πήρε και το δεύτερο σετ με συνέπεια να προηγηθεί με 0-2 στο ντέρμπι. Το παιχνίδι πήρε φωτιά όταν η Ομόνοια προηγήθηκε με 20-18. Στο σημείο εκείνο η ομάδα του Αντώνη Παπαδόπουλου έπαιξε φοβερό βόλεϊ και αφού εξασφάλισε πόντους με το σέρβις του Κνέζεβιτς γύρισε την ροή του αγώνα με δυο διαδοχικά μπλοκ από τους Ροντόλφο και Παναγιωτίδη για να προηγηθεί με 22-24 και να πάρει στο τέλος τον «χρυσό» πόντο που της έδωσε το σετ.

Η Ομόνοια μη έχοντας άλλη επιλογή ανέβηκε στο τρίτο σετ, παρά την ισορροπία στα αρχικά στάδια. Οι «πράσινοι» με σωστές επιλογές ξέφυγαν με 18-14, αλλά η Ανόρθωσις χάλασε την υποδοχή των γηπεδούχων με το σέρβις του Παπαϊωάννου και προηγήθηκε 18-20(μπλοκ Κνέζεβιτς) με σερί 00-06 και αμέσως μετά 18-21.

Με τη σειρά της η Ομόνοια βρήκε στο πρόσωπο του Αδάμου τον σέρβερ που της έδωσε λύσεις και με δικό της σερί προηγήθηκε 22-21. Το ματς από εκείνο το σημείο έγινε συναρπαστικό και τελικά η Ανόρθωσις με νέο μπλοκ το κέρδισε με 24-26 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

OMONOIA (Σ. Σάββα): Α. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης, Παφίτης, Λάμπ, Ροντρίγκο, Φερέιρα – Λίμπερο: Αποστόλου. Αλλαγές: Aλεξίου, Αδάμου

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (Aντ. Παπαδόπουλος):Φάιφερ,Αυγ. Σαββίδης, Στρουγάρεβιτς, Κνέζεβιτς, Ροντόλφο , Αυγ. Παναγιωτίδης – Λίμπερο: Kοντός.. Αλλαγές: Παπαϊωάννου.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X