ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ματσάρες» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια και Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα – Green Αίr Παφιακός

Δυο ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει το πετοσφαιρικό μενού τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017. Πρόκειται για δυο εξ αναβολής αγώνες που ήταν ορισμένοι τον Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος το ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει στις 20: 00  την Ομόνοια στο «Λευκόθεο». Εξάλλου, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας στο «Σπύρος Κυπριανού» η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα θα κοντραριστεί με τον Green Air Παφιακό, επίσης στις 20:00.

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ
«Ντέρμπι» άκρως καθοριστικό θα διεξαχθεί στο «Λευκόθεο» μεταξύ των «αιωνίων» για την 7η αγωνιστική. Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και θα επιδιώξουν το τρίποντο για ένα σωρό λόγους, κυρίως για να έχουν τον πρώτο λόγο για την τετράδα. Ο αγώνας αποτελεί και την πρώτη μάχη του πρωταθλήματος για τις ομάδες αυτές.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» του Γιούρι Φιλίποφ ξεκίνησαν εξαιρετικά το Β Γύρο με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες και σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση με 17 βαθμούς. Μια νίκη επί της Ομόνοιας θα δώσει άλλη ώθηση, θα ανεβάσει το ΑΠΟΕΛ στην τρίτη θέση δυο βαθμούς πίσω από τους «πράσινους» και θα δημιουργήσει δυναμική ενόψει των τριών νέων ντέρμπι πριν το φινάλε του Β Γύρου (Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα εκτός, Αναγέννηση Δερύνειας εντός, Ομόνοια εκτός).

Αγνωστος χ για τους «γαλαζοκίτρινους» αποτελεί ο νέος Βραζιλιάνος της Ομόνοιας Λουγκάανετς τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν βελτιώνοντας συνάμα και την υποδοχή.

Οι «πράσινοι» πάνε στο «Λευκόθεο» σε άριστη κατάσταση γνωρίζοντας ότι με μια νίκη απομακρύνονται από τον αντίπαλό τους και ταυτοχρόνως μειώνουν τις αποστάσεις από τον πρωτοπόρο Green Αir Παφιακό τον οποίο Αντιμετωπίζουν την Παρασκευή στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία».

Πλεονέκτημα για την ομάδα του Σάββα Σάββα η παρουσία του Βραζιλιάνου Λουγκάνετς και ο κόουτς  θα προσπαθήσει να ετοιμάσει πλάνο με οδηγό τις δυο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ στο Κύπελλο με 3-1. Οι σωστές επιθετικές ενέργειες που θα αποδυναμώσουν την υποδοχή θα είναι κλειδί για το τρίποντο.

Στην αποστολή ο Γιούρι Φιλίποφ θα έχει τους: 1. Λ. Χατζηπαύλου, 3. Μ. Γοδόι, 4. Γ. Χάσικος, 5. Ν. Κολάς, 6. Ηλ. Χαλλουμής, 7. Γ. Γεωργίου, 9. Μ. Αβερκίου, 10.Ν. Στρεμπάκοφ, 11. Π. Παντελή, 12, Κ. Φαρχάν, 16, Χ.Βέρντι, 17. Ν. Κυπριανού, 18.Στ. Λαγός.

Ο Σάββας Σάββα θα πάρει μαζί του στον αγώνα τους: 1. Αχ. Πετρακκίδης, 2.Κ. Καπνίσης, 3. Σ. Πετρακκίδης, 6. Δ. Αποστόλου, 8. Κ.Παφίης, 9.Α. Λαμπ, 10. Κ.Αδάμου, 11. Ροντρίγκο, 12. Αγγ. Αλεξίου, 15. Μ. Παπαχριστοδούλου, 16. Λουγκάνετς.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Ανδρέας Δανιήλ και Χρίστος Μαϊφόσιης.

Στους αγώνες του Κυπέλλου η Ομόνοια κέρδισε με 3-1 εντός και εκτός έδρας.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»:  ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ο πρώτος προημιτελικός μεταξύ της Καπάτσος Νέα Σαλαμίνας και Green Αir Παφιακού που θα διεξαχθεί στο «Σπύρος Κυπριανού». Παρά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος αγώνας και όλα θα κριθούν στο «Αφροδίτη» την επόμενη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου, εντούτοις η νίκη δίνει ψυχολογική ώθηση.

Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα η οποία κάνει πολύ καλή χρονιά και φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση με 19 βαθμούς θέλει τη διάκριση στο Κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επαναλάβουν το περσινό κατόρθωμα με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά αυτή τη φορά να το κάνουν δικό τους. Κίνητρο για την ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου οι δυο ήττες που δέχθηκαν από τους Παφίτες η τελευταία μάλιστα στις 20 Ιανουαρίου με 1-3 στη Λεμεσό.

Ο αγώνας της Παρασκευής με την Ε.Ν.Παραλιμνίου ήταν πολύ χρήσιμος για τον έμπειρο κόουτς αφού του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και να ξεκουράσει βασικούς πετοσφαιριστές. Εξάλλου, οι «ερυθρόλευκοι» ενδιάμεσα των δυο προημιτελικών έχουν κρίσιμο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ την Παρασκευή.

Ο Grren Air Παφιακός δείχνει ομάδα φτιαγμένη για τίτλους τη φετινή χρονιά. Στο πρωτάθλημα είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη ομάδα αλλά έχει δύσκολες εξετάσεις την Παρασκευή στη Λευκωσία με την Ομόνοια. Στο Κύπελλο θέλει την κατάκτηση του τροπαίου.

Γνωρίζοντας ότι τα πάντα θα κριθούν στην Πάφο την άλλη εβδομάδα θα κάνει το παιχνίδι του για μια νίκη «κυριαρχίας».

Ο κόουτς Μόλαν Γκρέσιτς θα προσπαθήσει να κάνει και το σχετικό ροτέισον ενόψει και του ντέρμπι της Παρασκευής.

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» Αντώνης Κωνσταντίνου θα έχει μαζί του: 3. Τζ. Μάνθα, 4. Μπαγιάν, 5.Α.Χρυσοστόμου, 6. Α. Ττοφής, 7. Β. Δημητρίου, 9. Γ. Ζηκάκης, 10. Κ. ΝτεΜαν, 11. Κ. Καλαφάτης, 13. Α.Σαββίδης, 15. Σ. Σιαπάνης, 17. Λ. Σοφοκλέους, 18. Α. Βαρνάβα.

Στη Λεμεσό οι «μπλε» του Μ. Γκρέσιτς θα πάνε με τους: 1. K. Σκορδής, 2. Χρ. Σωκράτους, 3. Ε. Τσέλεπος, 4. Κ. Ευσταθίου, 5. Γ. Χρυσοστόμου, 6. Βερίσιμο, 7. Β. Μίλεφ, 8. Β. Ανδρέου, 9. Σ. Ανθής, 10. Σ. Χριστοδούλου, 11.Ν.Κωνσταντινίδης, 13. Ανθ. Οικονομίδης, 14. Αντ. Αντωνίου, 15. Αντ. Τσαγγαρίδης, 18. Α. Ασπιώτης.

Στους αγώνες για την 3η και 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Green Air Παφιακός κέρδισε και τα δυο παιχνίδια με 3-0 και 1-3 αντίστοιχα.

Τον πρώτο προημιτελικό θα διαιτητεύσουν οι Γ. Παπαγεωργίου – Α. Κωνσταντινίδης.

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση