ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το 3on3 δεν είναι είναι τουρνουά καλαθόσφαιρας. Είναι γιορτή του αθλητισμού»

Διάσκεψη τύπου του OPAP Limassol 3on3

Για ακόμη μια χρονιά το OPAP Limassol 3on3 είναι εδώ. Το τουρνουά θα λάβει χώρα στον Μόλο στις 8 του Ιούνη μέχρι και τις 17. Το τουρνουά θα έχει 6 κατηγορίες. Τους elite (επίλεκτους), του corporate (εταιρικό πρωτάθλημα), τους amateur (ερασιτέχνες), τις female (γυναίκες), τους youth (νεαρούς) και wheelchair (σε τροχοκάθισμα). Πέραν απ' τους αγώνες 3on3 θα υπάρξουν και ομιλίες από προπονητές, αθλητικούς ψυχολόγους και ειδικούς του χώρου. Παράλληλα θα υπάρχει διαγωνισμός καρφωμάτων και τρίποντων.

Το 24sports βρίσκεται στη διάσκεψη τύπου και σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα ειπωθούν:

«Το limassol 3on3 συνεχίζει να φιγουράρει για 3η συνεχή χρονιά στο calendar της FIBA. Νικητές και φιναλίστ θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντέμπρετσεν. Το 3on3 έχει γίνει ολυμπιακό άθλημα και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα του 2020. Φέτος θα υπάρξουν περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες και 44 ομάδες. Όλοι οι τελικοί θα διεξαχθούν στις 7, 10 και 17 Ιουνίου»

«Η διοργάνωση θα μεταδίδεται απ’ την Cytavision και από το κανάλι της FIBA στο youtube»

«Στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 3on3 και «ΓΚΟΛ στη Ζωή»

Έπειτα ο δήμαρχος παραχώρησε δηλώσεις:

«Είμαστε χαρούμενοι για τη διοργάνωση του OPAP Limassol 3on3 και τη συμμετοχή του στα Λεμέσια. Οι διοργανωτές ξεκίνησαν με δυο εφόδια. Τις γνώσεις για το μπάσκετ αλλά και το πείσμα τους. Κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετοχών αυξάνεται. Το 3on3 δεν είναι απλός ένα τουρνουά καλαθόσφαιρας. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας:

«Είναι ένα αθλητικό γεγονός – γιορτή. Δεν είναι μόνο αθλητισμός, είναι και κοινωνική δράση. Το άθλημα 3on3 σημειώνει τεράστια ανάπτυξη και δεν είναι τυχαίο πως θα υπάρχει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Παράλληλα φέτος θα υπάρξει για πρώτη φορά Εθνική ομάδα 3on3 κάτω των 23 ετών. Είναι σημαντικό καθώς η FIBA θα παραχωρήσει σεμινάριο για τη διαιτησία»

Εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που είμαστε σήμερα εδώ. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο έχουν πάρει το νόημα. Η πόλη είναι πλέον μια πόλη για αθλητικό τουρισμό. Μαραθώνιους, Πανελλήνιοι αγώνες, 3on3 και αρκετά ακόμη. Ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια συνεργασίας με την Ομοσπονδία της Καλαθόσφαιρας, στεκόμαστε δίπλα στο άθλημα. Το 3on3 έχει και κοινωνικό κομμάτι. Το γεγονός πως μέρος των εσόδων θα δοθεί στης οργάνωση παραπληγικών και στο ΓΚΟΛ στη ζωή δείχνει τη θέληση να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας».

Εκ μέρους του ΚΟΑ:

«Σίγουρα το κοινωνικό και εκπαιδευτικό κομμάτι είναι αρκετά σημαντικό. Αυτό δείχνει τη θέληση για εξέλιξη της διοργάνωσης. Τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν την Κύπρο ώστε να μετατραπεί σε ένα τέλειο προορισμό αθλητικού τουρισμού»

Εκ μέρους της εταιρείες Μετοχεμή:

«Πιστεύουμε ότι οι βασικοί πυλώνες για την υγιή ανάπτυξη μιας κοινωνίας είναι ο Αθλητικός και ο Πολιτισμός. Ο Αθλητισμός βοηθά στην σωματική και τη ψυχική ευεξία και είναι πολύ σημαντικό. Η διοργάνωση αυτή απ’ την πρώτη στιγμή μας ενέπνευσε με το όραμα της, το πάθος και την θέληση»

Εκ μέρους της Cyta:

«Αυτή είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η Cyta βοηθά την διοργάνωσης. Είναι τέτοια διοργάνωση που βοηθά τον τόπο, και τους νεαρούς αθλητές. Με τις νέες προσθήκες στη διοργάνωση, όπως τα training camp η διοργάνωση θα έχει μεγαλύτερη απήχηση»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X