ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εθνική: Στον β’ προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ 2021

Παίρνει δεύτερη ευκαιρία η ανδρική ομάδα

Η δήλωση αποχώρησης της Αρμενίας από την συνέχεια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 έφερε καλά νέα για την Εθνική Κύπρου, καθώς κατόπιν εντατικών επαφών τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με την FIBA, έχει γνωστοποιηθεί στην ΚΟΚ πως η Κύπρος θα λάβει την θέση της Αρμενίας, ως η επόμενη καλύτερη ομάδα βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής από τον Α’ προκριματικό γύρο. Έτσι η Κύπρος θα διεκδικήσει με αντίπαλους την Αυστρία και την Μεγάλη Βρετανία, την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΚΟΚ ανταποκρίθηκε άμεσα στην νέα πρόκληση που βρήκε ενώπιον της και δήλωσε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία την ετοιμότητα της για να συμμετέχει στον Β’ προκριματικό γύρο πάρα την πολύ μικρή περίοδο που απομένει μέχρι τους πρώτους αγώνες, στους οποίους η Εθνική Ανδρών θα καταβάλει προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκ μέρους της ΚΟΚ έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία για να προετοιμαστεί η Εθνική Ανδρών στον καλύτερο δυνατό βαθμό, ενόψει των αγώνων για τον Β’ προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ 2021.

Μετά την απόφαση αυτή, η Κύπρος θα δώσει τους επόμενους της επίσημους αγώνες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί στον Δ’ όμιλο, μαζί με την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2018 και Φεβρουάριο του 2019.

Από τον όμιλο, η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση θα προκριθεί στην τελική φάση πριν από το Ευρωμπάσκετ 2021, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού, δύναται να συμμετάσχει σε προκριματικούς αγώνες δεύτερης ευκαιρίας τον Αύγουστο του 2019, για μία θέση στην τελική φάση αγώνων πριν το Ευρωμπάσκετ 2021.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος ανέφερε: «Δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε μια τέτοια ευκαιρία που μας δόθηκε. Η Ομοσπονδία είναι πανέτοιμη να δράσει σε κάθε πρόκληση που δημιουργείται και το δείχνει έμπρακτα στην προκειμένη περίπτωση.

Με το που μας ήρθε η σχετική ενημέρωση από την FIBA, κάναμε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις, ενεργοποιήσαμε τον μηχανισμό των Εθνικών Ομάδων και θα συμμετέχουμε στη διοργάνωση, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατόν. Η Ομοσπονδία θα παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες στην Εθνική Ανδρών για να ανταποκριθεί στην αποστολή της».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X