ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός»

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, με εκπροσώπηση των Εθνικών Ομάδων Καλαθόσφαιρας της Κύπρου.

Το παρών του στην επίσκεψη έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, όπως και οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Ανδρέας Σιζόπουλος, Νίκος Στυλιανού και Σάιμον Μιχαήλ, η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια Κούλλα Νικοδήμου, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών κ. Παναγιώτης Γιανναράς.

Όλοι μαζί μοίρασαν παιχνίδια παιδιά, υπέγραψαν αυτόγραφα και έπαιξαν μαζί τους, με τα μικρά παιδιά να πέρασαν όμορφα μαζί με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Σάιμον Μιχαήλ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ:

«Πραγματοποιήσαμε την επίσκεψη στο σχολείο εκπροσωπώντας την Εθνική Ανδρών Καλαθόσφαιρας, αλλά και την ΚΟΚ. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για το γεγονός ότι προσφέραμε χαρά σε αυτά τα παιδιά, και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί τους».

Εκ μέρους της Εθνικής Γυναικών μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ η Κούλλα Νικοδήμου, η οποία ανέφερε:

«Η επίσκεψη στο σχολείο έγινε για να μοιράσουμε μερικά δώρα στα παιδιά και να τους προσφέρουμε λίγη χαρά. Παίξαμε μαζί τους και νομίζω πως το  διασκέδασαν αρκετά. Για όλους εμάς ήταν μία ιδιαίτερη και δυνατή εμπειρία. Ήταν μεγάλη χαρά για όλους εμάς που δώσαμε το παρών μας και που είδαμε τα παιδιά να χαμογελούν και να περνάνε όμορφα. H επίσκεψη ήταν για εμάς το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να προσφέρουμε λίγη χαρά στα παιδιά».

Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου «Ευαγγελισμός», κα. Ελένη Ματαίου, ευχαρίστησε σε δηλώσεις της τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές για την χαρά που έδωσαν στα παιδιά:

«Στο σχολείο μας υπάρχουν 80 παιδιά, από 4 μέχρι 21 ετών. Μερικά παιδιά έχουν εγκεφαλικές παραλύσεις, άλλα διάφορα σύνδρομα και αυτισμό, και είναι χωρισμένα σε 15 τμήματα. Στο σχολείο  εργάζονται μεταξύ άλλων ειδικοί δάσκαλοι και γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και μουσικοθεραπευτές .

Η σημερινή ημέρα ήτανε πολύ συγκινητική για όλους εμάς. Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα που ήρθαν σε επαφή με τους αθλητές και μίλησαν μαζί τους. Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, και η επίσκεψη από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης βοήθησε σε αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους ήρθαν στην επίσκεψη και μοίρασαν χαμόγελα σα παιδιά. Εύχομαι πολύ σύντομα να δούμε ξανά τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές μας στο σχολείο, για νέα επίσκεψη».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X