ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18

Μετά τα πολύ θετικά σχόλια που απέσπασε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης από την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ16 Γ’ Κατηγορίας το καλοκαίρι του 2016, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε όπως η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ18 Γ’ Κατηγορίας που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι, του 2017, να διεξαχθεί στην Κύπρο.

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για την ΚΟΚ που αναλαμβάνει την διοργάνωση μίας δεύτερης διαδοχικής Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης στην Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι τις 9 Ιουλίου στην χώρα μας.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ18 Γ’ Κατηγορίας θα συμμετέχει και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου, που θα έχει ως σκοπό την κατάκτηση της 1ης θέσης και την άνοδο στην Β’ Κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής Ανδρών Κ18 αποτελείται από καλαθοσφαιριστές που στελέχωσαν την περσινή χρονιά την «χρυσή» Εθνική Ανδρών Κ16, που κατέκτησε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό που επίσης πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Αξιοσημείωτη ήταν μάλιστα η παρουσία του κόσμου στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» και παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες. Στον τελικό αγώνα μεταξύ της Κύπρου και του Αζερμπαϊτζάν βρέθηκαν περισσότεροι από 2500 φίλοι του αθλήματος, που έσπρωξαν την Εθνική μας ομάδα στην νίκη και την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Ο πρόεδρος των Εθνικών ομάδων κ. Χάρης Νικολάου μίλησε στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

«Είναι πάρα πολύ θετικό πως έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της FIBA με την περσινή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ16. Η διοργάνωση απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, και έτσι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μας εμπιστεύθηκε και φέτος μία σημαντική διοργάνωση. Είναι πολύ θετικό και για τα παιδιά που θα συμμετέχουν, να το κάνουν μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, που θα τα σπρώξει προς την επιτυχία. Η χώρα μας θα έχει φυσικά ως στόχο την διάκριση και την φετινή χρονιά, και ελπίζουμε πως στο γήπεδο θα δούμε ακόμα περισσότερο κόσμο το ερχόμενο καλοκαίρι».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση