ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεχόμαστε την καλόπιστη κριτική για την Εθνική»

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Λούης Δημητρίου, ο οποίος τοποθετήθηκε όσο αφορά την κριτική που δέχθηκε η Εθνική Ανδρών, μετά τα πρώτα αποτελέσματα από τους αγώνες που έδωσε για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

«Θα ήθελα να χαιρετίσω τις καλόπιστες κριτικές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από μερίδα του Τύπου και αφορούν την Εθνική Ανδρών και την συμμετοχή της στους πρώτους αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017. Γνωρίζουμε τόσο τα καλά στοιχεία που έχει η Εθνική μας ομάδα, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν, και πάνω σε αυτά δουλεύουμε για να τα διορθώσουμε έτσι ώστε στα επόμενα χρόνια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να γίνει πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχει χάσμα μεταξύ των καλαθοσφαιριστών, λόγω της μη συμμετοχής νεαρότερων παικτών τα τελευταία χρόνια στις ομάδες τους, με αποτέλεσμα στην σημερινή Εθνική ομάδα να βρίσκονται περισσότεροι έμπειροι καλαθοσφαιριστές και λιγότεροι νεαροί.

Θέλουμε να τονίσουμε όμως πως όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα, προς τιμή τους έχουν δώσει τα πάντα για το εθνόσημο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια, και τους ευχαριστούμε που παραμένουν πιστοί στρατιώτες της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, όλοι οι αθλητές δίνουν καθημερινά αρκετές ώρες και είναι πλήρως προσηλωμένοι στις υποχρεώσεις τους. Όλοι τους αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τους νεαρότερους καλαθοσφαιριστές.

Υπάρχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στο οποίο η ΚΟΚ δουλεύει επάνω του. Για να μπορέσει να επιτύχει όμως χρειάζεται χρόνος, υπομονή και στήριξη από όλους, ώστε να μπορέσει το κυπριακό μπάσκετ να κάνει την υπέρβαση σε Εθνικό επίπεδο. Ο στόχος μας είναι μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα να υπάρξει στο μέλλον ανανέωση της Εθνικής Ανδρών, με νεαρούς καλαθοσφαιριστές που έρχονται από τις μικρές Εθνικές ομάδες, και σε συνδυασμό με τους πιο έμπειρους παίκτες να δημιουργηθεί μία ακόμα πιο δυνατή και μαχητική ομάδα στα επόμενα χρόνια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 1500 και πλέον φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» στον αγώνα με την Ισλανδία, και να τους καλέσουμε να παραμείνουν δίπλα στις Εθνικές μας ομάδες και να στηρίξουν την Εθνική Ανδρών στα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2017. Το ερχόμενο Σάββατο (10/9) η χώρα μας θα δώσει ένα δύσκολο αγώνα κόντρα στο Βέλγιο, και καλώ όλο τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να στηρίξει τα παιδιά για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την 2η νίκη της χώρας μας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση