ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική μας

Την ήττα από το Βέλγιο με 65-46 εκτός έδρας γνώρισε η Εθνική Ανδρών στον πρώτο αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωμπάκσκετ 2017. Το Βέλγιο ήταν ανώτερο σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης και απέδειξε γιατί θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει πλέον την προσοχή του στον πολύ σημαντικό εντός έδρας αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" κόντρα στην Ισλανδία, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό. Ο αγώνας κόντρα στους Ισλανδούς θα είναι κομβικής σημασίας για την Εθνική μας ομάδας ενόψει της συνέχειας της προκριματικής φάσης.

Δυνατά μπήκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το Βέλγιο που στο 5' είχε προηγηθεί με 9-2. Έπειτα η Κύπρος ανέβασε στροφές και με επτά σερί πόντους (πέντε ο Στυλιανού, δύο ο Παντελή) ισοφάρισε σε 9-9. Το Βέλγιο σημείωσε άλλους πέντε πόντους αργότερα, με την Κύπρο να είναι εύστοχη σε δύο ακόμα βολές του Σιζόπουλου, με το σκορ να φθάνει στο 16-11 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο με δύο βολές του Τρισόκκα και μείωσε σε 16-13. Όμως οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στην συνέχεια και κατάφεραν να προηγηθούν με 36-20 μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Καλά ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η Κύπρος που σημείωσε τρεις πόντους και μείωσε σε 36-23. Έπειτα το Βέλγιο ανέβηκε και έφερε την διαφορά στους είκοσι πόντους (43-23). Η ομάδα του Παναγιώτη Γιανναρά ήταν καλύτερη στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου και μείωσε σε 46-34. 

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο θέλοντας να μειώσει την διαφορά που την χώριζε στο σκορ από Βέλγιο. Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά συγκεντρωμένοι και δεν άφησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να γίνει επικίνδυνο. Με την ολοκλήρωση του αγώνα το Βέλγιο πήρε την νίκη με τελικό σκορ 65-46. Κορυφαίοι για την Κύπρο ήταν οι Άρης Κορωνίδης με 13 πόντους (3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ) και Ιάκωβος Παντελή με 11 πόντους (3 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-11, 36-20, 46-34, 65-46

Εθνική Βελγίου (Έντι Κάστιλς)

Μπόσκο 2, Ομπασόχαν 10 (2), Μουέμα, Ταμπού 7 (2), Σουάρτζ, Σαλουμού 5, Ντε Ζιού 12 (4), Μπουκίτσου 8, Τούμπα 9, Βανγουίν 4, Ιαροκεβίτς 6, Κέστελουτ 2.

Εθνική Κύπρου (Παναγιώτης Γιανναράς)

Κίνγκ 1, Μιχαήλ, Πηλαβάς 1, Τρισόκκας 8, Σιζόπουλος 2, Κορωνίδης 13 (3), Παντούρης 2, Θεοχαρίδης, Κασκίρης, Ραζής 3, Παντελή 11, Στυλιανού 5 (1).

Από: www.basketball.org.cy

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X