ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Στη Ρουμανία η Εθνική γυναικών (Κ16)

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Για την Οραντέα της Ρουμανίας αναχώρησε σήμερα (4/8) η Εθνική Γυναικών Κ16, όπου θα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16  Β’ Κατηγορίας το οποίο θα ξεκινήσει αύριο (5/8) και θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου

Η Κύπρος βρίσκεται στον Α’ Όμιλο μαζί με δυνατές χώρες όπως οι Εσθονία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ολλανδία και Αυστρία. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Κ16, κ. Μιχάλης Ματσεντίδης, μίλησε στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Ρουμανία:«Η προετοιμασία μας εξελίχθηκε πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς, παρά την μεγάλη προσπάθεια από την Ομοσπονδία για να βρούμε κάποιες ομάδες για φιλικά προετοιμασίας, αυτόδ εν κατέστη δυνατό, και θεωρώ πως είναι ένα μειονέκτημα για εμάς αυτό. Από εκεί και πέρα πάμε να συμμετέχουμε σε μία διοργάνωση που δεν έχουμε ξανασυμμετέχει στο παρελθόν. Έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι να περιμένουμε από τους αντιπάλους μας και το επίπεδο των άλλων ομάδων. Ωστόσο θεωρώ πως προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά και υποσχόμαστε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί, και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο παρκέ. Θα είναι μία πάρα πολύ καλή εμπειρία για τις κοπέλες η συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού θα αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες και μόνο κερδισμένες θα επιστρέψουν στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα».

 
Το πρόγραμμα της Εθνικής Γυναικών Κ16 για την φάση των ομίλων:
Κύπρος – Εσθονία 5 Αυγούστου 2016 15:45
Ολλανδία – Κύπρος 6 Αυγούστου 2016 15:45
Κύπρος – Σλοβενία  7 Αυγούστου 2016 18:00
Αυστρία – Κύπρος  9 Αυγούστου 2016 15:45
Κύπρος – Ισραήλ  10 Αυγούστου 2016 13:30

Όσο αφορά την συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αυτή θα γίνει ανάλογα με τις θέσεις στις οποίες θα τερματίσει η κάθε ομάδα στον όμιλο της,. Οι δύο πρώτες ομάδες από τους τέσσερις ομίλους θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1-8, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-4 για τους τέσσερις ομίλους θα αγωνιστούν για τις θέσεις 9-16. Τέλος οι επτά ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις θα αγωνιστούν μεταξύ τους για τις θέσεις 17-23.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X