ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φέραμε χρυσό στην Κύπρο»

Διάσκεψη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ16 Γ’ Κατηγορίας που έγινε στην Κύπρο από τις 17 μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Λούης Δημητρίου που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου προς όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Η προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών Κ16 ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο μέσα από πολλούς κόπους και θυσίες, τόσο από τους προπονητές όσο και από την Ομοσπονδία, αλλά κυρίως από τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα έγιναν μετά από πολύ σκληρή δουλειά. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η προσπάθεια είχε πολλές φορές κατακριθεί, όμως τις απαντήσεις τις έδωσαν στο γήπεδο οι προπονητές και τα παιδιά. Μία προσπάθεια που έγινε για να αναβαθμίσουμε την κυπριακή καλαθόσφαιρα και που έφερε άλλο αέρα μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ και την ΟΠΑΠ Κύπρου που μας βοήθησαν πολύ στην διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και διαχρονικά είναι δίπλα στην Ομοσπονδία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, την εταιρία τουριστικής ανάπτυξης Λευκωσίας, την GAP Vasilopoulos, την Info Credit Group, το ιδιωτικό σχολείο Ολύμπιον, την Πετρολίνα, την ΑΗΚ, το Presse Café και την Print Direct. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για να επιτύχει η διοργάνωση, και τους εθελοντές που αφιέρωσαν πολλές ώρες ώστε να πάνε όλα καλά και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Έπειτα ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, κ. Μιχάλης Μιχαήλ, στις δικές του δηλώσεις ανέφερε: «Με την σειρά μου θέλω και εγώ να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Φέραμε ένα χρυσό μετάλλιο στην Κύπρο και ανεβήκαμε κατηγορία. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η προσπάθεια μας. Χάναμε συνεχώς στα πρώτα παιχνίδια και με μεγάλα σκορ.

Όμως μέσα από την υπομονή που είχαμε μαζί με τον συνεργάτη μου Αντώνη Δημητρίου, συνεχίσαμε και πιστεύω πως στο τέλος δικαιωθήκαμε. Η Εθνική μας ομάδα έπαιξε φανταστικό μπάσκετ. Δεν ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα, ούτε ήταν εύκολο. Εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Κάτι που φαίνεται από τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων όταν ομάδες που αντιμετωπίσαμε είχαν παίξει με άλλες ομάδες. Ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Τους ευχαρίστησα στα αποδυτήρια και θα τους ευχαριστώ για πάντα. Ήταν τέλειοι εντός και εκτός γηπέδου».

Τέλος τον λόγο πήρε ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Κ16, Πόλυς Ηλιάδης, εκπροσωπώντας και τους συμπαίκτες του, αναφέροντας ότι: «Και εμείς με την σειρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία που πίστεψε σε εμάς. Επίσης θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εκεί σε όλα τα παιχνίδια και μας στήριξε και στο τέλος δείξαμε πως δεν είναι τυχαίο όλο αυτό που κάναμε, αλλά ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά που βγάλαμε από πέρσι και πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η πρώτη θέση. Αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια για να έχουμε νέες επιτυχίες. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας που ήταν δίπλα μας σε όλη την προσπάθεια μας».

Από: Ιστοσελίδα ΚΟΚ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X