ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε τέσσερις φάσεις το πρωτάθλημα Γυναικών

Σε τέσσερις φάσεις θα πραγματοποιηθεί το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, στο οποίο θα συμμετάσχουν 7 ομάδες, ΑΠΟΠ, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλωνας, ΕΝΑΔ και Κεραυνός Στροβόλου.

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, η πρώτη φάση του πρωταθλήματος θα αποτελείται από δύο γύρους και όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διπλές αναμετρήσεις, μία στην έδρα τους και μία στην έδρα των αντίπαλων ομάδων τους.

Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμα γύρος, δηλαδή οι ομάδες θα αγωνιστούν όλες μεταξύ τους από μία φορά. Το πρόγραμμα και οι ομάδες που θα είναι γηπεδούχες στην Β’ φάση αναφέρεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και θα καθοριστεί βάσει της τελικής βαθμολογίας που θα έχει το πρωτάθλημα με την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης.

Η τρίτη φάση του πρωταθλήματος θα είναι η Ημιτελική Φάση των Play Offs, όπου θα γίνουν αγώνες μεταξύ της ομάδας που κατέλαβε την 1η θέση ενάντια σε αυτή που πήρε την 4η θέση (Ζευγάρι 1) και ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 2 και 3, μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που κατείχε την υψηλότερη θέση έναντι του αντιπάλου της στην βαθμολογία μετά το τέλος της Β’ Φάσης. Η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στην τέταρτη και τελική φάση του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από την Γ’ Φάση. Ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που είχε καταλάβει την υψηλότερη θέση έναντι της αντιπάλου της στην τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης. Η ομάδα που θα συμπληρώσει πρώτη τρεις νίκες θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Α Κατηγορία Γυναικών: Τελευταία Ενημέρωση