ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεοφύτου: «Θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο»

Ο καλαθοσφαιριστής του Κεραυνού στους 95.0

Ο καλαθοσφαιριστής του Κεραυνού Γιώργος Νεοφύτου μίλησε στην εκπομπή "Κάνε Παιχνίδι" του ΣΠΟΡ FM Κύπρου για το αυριανό ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην ουγγρική Κόρμεντ, την εξέλιξη του μπάσκετ στην Κύπρο, αλλά και για τον ίδιο.

Αναλυτικά τι δήλωσε στους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου:

Για τον όμιλο: «Εκεί που έχει φθάσει ο όμιλος μας, θα ήταν κρίμα και άδικο να μην διεκδικήσουμε την πρώτη θέση για να έχεις πιο ευνοϊκή κλήρωση μετά. Παίρνεις πλεονέκτημα να παίξεις με ομάδα που τερμάτισε χαμηλότερα σε άλλους ομίλους, γλυτώνεις πολλά και μαζεμένα ταξίδια με την πρωτιά. Αν τερματίσεις δεύτερος αυτά θα τα έχεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για το πρωτάθλημα.»

Για το αυριανό ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κόρμεντ: «Θυμόμαστε τι έγινε στον πρώτο αγώνα και το πως ξεκινήσαμε. Υπερεκτιμήσαμε τον αντίπαλο, κάναμε κακό ξεκίνημα στην Ουγγαρία. Αν μπαίναμε διαφορετικά θα καθαρίζαμε την πρωτιά από τότε. Αυτά είναι μαθήματα για όλους μας να ξεκινήσουμε διαφορετικά αύριο το παιχνίδι, να επωφεληθούμε την έδρα μας για να δώσουμε το δικό μας ρυθμό στον αγώνα και να κάνουμε εύκολο το έργο μας.»

Για το άθλημα του μπάσκετ: «Δυστυχώς, δεν βλέπουμε κόσμο. Αδικείται το άθλημα. Υπάρχουν οι δυνατότητες το μπάσκετ να αναδειχθεί και να προσφέρει χαρές. Δυστυχώς στην Κύπρο είμαστε ποδοσφαιρομάνα. Υπάρχει και το μπάσκετ στην Κύπρο, υπάρχουν σπουδαία ευρωπαϊκά παιχνίδια που γίνονται. Το είδαμε και πρόσφατα με την Εθνική όταν ο κόσμος ήρθε μαζικά. Είναι ένα άθλημα που μπορεί να το αγκαλιάσει ο κόσμος.»

Για τη συνέχεια στην Ευρώπη: «Ο πρώτος στόχος ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πλέον αυτό έχει γίνει και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν καταφέρουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια μετά, υπάρχει η πιθανότητα να περάσουμε και μετά. Οι αντίπαλες ομάδες έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ. Έχουμε αυτή την προοπτική να περάσουμε και από την επόμενη φάση και εγώ είμαι αισιόδοξος.»

Για τον ίδιο: «Είχα κάταγμα σκαφοειδές οστού στον καρπό. Αυτό με κράτηε έξω για αρκετό καιρό. Επανεμφανίστηκα επιφυλακτικά στον αγώνα με την ΕΘΑ. Μέρα με τη μέρα είμαι καλύτερα. Ελπίζω αύριο να είμαι στο 100% και να βοηθήσω την ομάδα μου.»

Η άποψη για το άθλημα στη Κύπρο γενικότερα και τις παρουσίες των ομάδων στην Ευρώπη: « Είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν απίστευτες θυσίες και οι άνθρωποι που είναι εκεί παλεύουν καθημερινά από μόνοι τους για να βρουν κάποια έσοδα. Είναι μηδαμινά τα έσοδα και ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το μπάσκετ είναι πολύ λίγος. Το να αγωνιστεί κάποια ομάδα στην Ευρώπη είναι δύσκολο, διότι είναι επιπλέον έξοδα, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα έσοδα. Αυτό που κάνουν οι άνθρωποι κάθε σωματείου είναι χάρη στον κυπριακό αθλητισμό. Ακόμα και σ' ένα ευρωπαϊκό αγώνα, τα έσοδα είναι πολύ λίγα. Σαν μπάσκετ κάνουμε μεγάλα βήματα προόδου. Το να είσαι αντίπαλος με προηγμένες χώρες και να τους κοιτάζεις στα μάτια είναι τεράστια επιτυχία. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα.»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Ώρα τελικών για την ΟΠΑΠ BASKET LEAGUE

Ώρα τελικών για την ΟΠΑΠ BASKET LEAGUE

Η ομάδα της Λάρνακας έχει ανακοινώσει πως η είσοδος στο στάδιο θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ τονίζεται πως η κάρτα φιλάθλου ...
 |  ΑΕΚ
X