ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Αυστρία για το διπλό

Την πρώτη νίκη στη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup θα ψάξει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Oberwart Gunners. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο «Sporthalle Oberwart» και θα αρχίσει στις 20:00 ώρα Κύπρου.

Η ομάδα ταξίδεψε στην Αυστρία αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες του αγώνα, ωστόσο αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου και θα επιστρέψει στη Λευκωσία με το διπλό.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με πρωινή προπόνηση στο στάδιο που θα φιλοξενήσει την αποψινή αναμέτρηση. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Γρηγόρης Παντούρης, αμφίβολος παραμένει ο Τόλης Κασκίρης. Η συμμετοχή του Κύπριου σέντερ θα οριστικοποιηθεί την τελευταία στιγμή. 

Ποια είναι η Oberwart Gunners
Η Oberwart Gunners ιδρύθηκε το 1957 και αγωνίζεται στο στάδιο «Sporthalle Oberwart» χωρητικότητας 2500 θεατών και τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το άσπρο.

Η Αυστριακή ομάδα πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ, ενώ μετρά ακόμη ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα.

Στην πρώτη φάση των ομίλων του FIBA Europe Cup, η Oberwart Gunners τερμάτισε στη 2η θέση του 5ου ομίλου, πίσω από την Pau-Orthez και μπροστά από την TU/Rock. Οι Αυστριακοί κέρδισαν δυο φορές την Εσθονική ομάδα (78-77, 79-76) και ηττήθηκαν ισάριθμες φορές από τους Γάλλους (81-66, 92-74).

Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης ο αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ έχασε στην Λιθουανία από την BC Prienai με 91-72 και εντός έδρας από την Γερμανική Telekom Baskets Bonn με 83-64.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα Oberwart Gunners προέρχεται από οχτώ συναπτές νίκες και βρίσκεται στην 1η θέση με 24 βαθμούς, τέσσερεις περισσότερους από την 2η θέση. Έχει 12 νίκες και δυο ήττες, οι οποίες σημειώθηκαν εντός έδρας. 

Το ρόστερ της Oberwart Gunners απαρτίζεται από έξι Αμερικανούς, ανάμεσα τους και ο Andell Cumberbatch, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΕΘΑ.

Οι υπόλοιποι 10 καλαθοσφαιριστές είναι γηγενείς. Η Αυστριακή ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας 20.8 και ύψος 194.3.

Πηγή: apoel.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση