ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Όπως ο φοίνικας έτσι και η «Κυρία» της καλαθόσφαιρας (vid)

Τριάντα-επτά χρόνια ήταν πολλά για την Ανόρθωση και όπως ο φοίνικας έτσι και η «Κυρία»

Η ιστορία της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης πάει χρόνια πίσω. Το 1965 ο Γιαννάκης Κωνσταντίνου μετά από επίμονες προσπάθειες κατόρθωσε να ιδρύσει το τμήμα αυτό. Μέχρι σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν πολύ και η Ανόρθωση πέρασε αρκετά χρόνια χωρίς το τμήμα αυτό, με τα τελευταία τρια χρόνια να γίνεται προσπάθεια για μια νέα αρχή.

Το 1966 η Ανόρθωση έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι με τον Πεζοπορικό και η ομάδα τότε είχε κερδίσει με 70-48. Μάλιστα η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει το περιφερειακό πρωτάθλημα Λάρνακας-Αμμοχώστου, όμως έχασε στον τελικό του Παγκύπριου πρωταθλήματος από τον Διγενή Μόρφου.

Μετά το 1974 και την εισβολή το τμήμα επαναδραστηριοποιήθηκε στη Λάρνακα και μάλιστα χρησιμοποίησε και κάποιους αθλητές από τα τμήματα πετόσφαιρας της ομάδας. Τα οικονομικά προβλήματα όμως ήταν δυσβάσταχτα, έτσι το 1977-78 ανέστειλε επ’ αόριστον όλες του τις λειτουργίες. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή δεν άφησε κανένα ικανοποιημένο τόσο στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης όσο και γενικότερα στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Στις 28 Μαΐου 2015, η Ανόρθωση εξήγγειλε την επανασύσταση του τμήματος καλαθόσφαιρας και από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργούν μόνο ακαδημίες. Έτσι η Ανόρθωση έβγαλε στη δημοσιότητα το πιο κάτω βίντεο με το οποίο δείχνει τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X