ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πιο φτωχή η αθλητική δημοσιογραφία»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας εξέδωσε ανακοίνωση για το χαμό του Ανδρέα Γεωργιάδη.

Αναλυτικά:

Πιο φτωχή είναι από σήμερα η αθλητική δημοσιογραφία και ο κυπριακός αθλητισμός της Κύπρου γενικότερα, αφού ο Ανδρέας Γεωργιάδης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία στον χώρο του κυπριακού αθλητισμού, που για χρόνια ήταν παρουσιαστής στο ΡΙΚ, με τεράστιες γνώσεις για όλα τα αθλήματα. Για τέσσερις δεκαετίες κάλυψε σημαντικά αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλιας, όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Βοήθησε παράπλευρα τον κυπριακό αθλητισμό, όσο λίγοι. Πέραν από την πολύ πετυχημένη του πορεία στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Ανδρέας Γεωργιάδης υπήρξε καθηγητής σωματικής αγωγής και προπονητής στίβου.

Μεγάλη ήταν η προσφορά του και προς το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 1966 μέχρι και το 1971, διεθνής διαιτητής, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου το 1974 και για πολλά χρόνια εκπαιδευτής για τους νέους διαιτητές. Υπήρξε επίσης προπονητής καλαθοσφαίρισης. 

Υπήρξε επίσης μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΟΑ, της ΕΑΚ, της Ομοσπονδίας Γυμναστικής και της Επιτροπής Στίβου της ΚΟΕΑΣ.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Ανδρέα Γεωργιάδη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση