ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκινά για Ρίο η Εθνική!

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ρίχνεται απόψε στην μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά, έχοντας ως μοναδικό στόχο την πρώτη νίκη απέναντι στο αδύναμο Ιράν, το οποίο θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παρά το γεγονός πως οι απώλειες είναι ιδιαίτερα σημαντικές (Σπανούλης, Ζήσης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας) και πως στην δωδεκάδα βρίσκονται αρκετά νέα πρόσωπα, που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική (Αθηναίου, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Θ. Αντετοκούνμπο), η «επίσημη αγαπημένη» καλείται να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο και να φτάσει μέχρι την πρώτη θέση, που θα της δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Βραζιλία.

Άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι στις τάξεις της Εθνικής, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή να τονίζει πως τα μάτια των παικτών του πρέπει να... γυαλίζουν, και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να τονίζει πως κάθε αναμέτρηση είναι ένας τελικός.

Η αισιοδοξία είναι έκδηλη στην αποστολή της «γαλανόλευκης», κάτι που φαίνεται και από αυτά που είπαν στο SDNA οι Νικ Καλάθης και Κώστας Κουφός.

Ο πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας, το Ιράν, είναι πιθανότατα μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του φετινού τουρνουά. Η τρίτη ομάδα της Ασίας θέλει να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008, έχοντας ως ηγέτη και πιο γνωστό παίκτη τον Χαμέντ Χαντάντι, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Ντιρκ Μπάουερμαν, που έχει καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας αλλά και σε αυτούς του Απόλλωνα Πατρών και της Δάφνης, μεταξύ άλλων.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σημερινής μέρας, η οικοδέσποινα Ιταλία υποδέχεται την Τυνησία (22:00 ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση