ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κοιτάζει (και) τον Ταϊρίς Ράις!

Ο Ολυμπιακός έχει «κυκλώσει» ένα συγκεκριμένο όνομα ως βασική του επιλογή για τη θέση του ξένου γκαρντ και αυτός είναι ο Ταϊρίς Ράις! 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Eurohoops, ο MVP του φάιναλ φορ του 2014 με τη Μακάμπι είναι πλέον ένας από τους πρώτους στόχους- μαζί με έναν παίκτη που παίζει τώρα στο Summer League- των φιναλίστ της Ευρωλίγκας εφόσον η Μπαρτσελόνα αποκτήσει τον Σέιν Λάρκιν και αφήσει ελεύθερο τον Ράις που δεν θα “χωράει” πλέον στο ρόστερ της λόγω και της προσθήκης του Τόμας Ερτέλ.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο έκανε μεν προτάσεις σε Ρίκι Χίκμαν και Έρικ ΜακΚόλουμ, ωστόσο δεν αντιπρότεινε ένα ποσό όταν κανείς από τους δύο δεν συμφώνησε αρχικά (και ούτε έδωσε μπάι άουτ στο δεύτερο όταν το ζήτησε για να παίξει στην Κίνα), καταλήγοντας σε Μπάμπεργκ και Έφες αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν παίκτη να σκοράρει από τον πάγκο και να δημιουργεί ταυτόχρονα για περίπου 20-22 λεπτά, όπως δηλαδή έκανε ακριβώς και στη Μακάμπι το 2014 όταν κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός θέλει τον Ράις της Μακάμπι (30 ματς, πέντε μόνο ως βασικός με 21,3′ στο παρκέ) και όχι τον Ράις της Μπαρτσελόνα όπου αναγκάστηκε λόγω των τραυματισμών να κρατήσει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια του χωρίς να μπορέσει να πετύχει στο ρόλο του ελλείψει βοήθειας και εναλλακτικών λύσεων.

Το ντόμινο των εξελίξεων

Η υπόθεση δεν είναι απλή και εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και αλληλουχία συμφωνιών. Βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη του πράγματος είναι να μην ματσάρει η Μπασκόνια την προσφορά των 5,5εκ. Ευρώ μικτά που έχει κάνει η Μπαρτσελόνα στον Σέιν Λάρκιν. Το έκανε με τον Χάνγκα, δεν φαίνεται να το κάνει με τον Λάρκιν.

Εφόσον ο Αμερικανός γκαρντ κλείσει στην Μπαρτσελόνα, τότε η Μπασκόνια θα υπογράψει τον Τζέισον Γκρέιντζερ (!) που ήταν ο βασικός της στόχος, αλλά και στόχος του Ολυμπιακού!

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τον Ράις για την αποζημίωση του, ώστε να μην εγκλωβιστεί με τρία πρώτης γραμμής γκαρντ, δηλαδή τον Λάρκιν, τον Ερτέλ και τον αριστερόχειρα Αμερικανό.

Γιατί όμως ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει αβαντάζ για τον Ράις μόλις μείνει ελεύθερος την ώρα που τον έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους η Έφες και η Μακάμπι;

Η πρώτη έκλεισε τον ΜακΚόλουμ και η δεύτερη τον Πιέρ Τζάκσον, “κλειδώνοντας” θα λέγαμε την πρώτη επιλογή τους στον “άσο”. Δεν σημαίνει πως μένουν εκτός “νυμφώνος”, ωστόσο έδωσαν στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα να πάρει τον πρώτο λόγο και να διεκδικήσει με καλύτερους όρους την υπογραφή του Ράις.

Με το που τελειώσει το ζήτημα με τον Λάρκιν και την Μπασκόνια με την Μπάρτσα, τότε αυτόματα ξεκινάει το ντόμινο των εξελίξεων που ο Ολυμπιακός περιμένει για να προχωρήσει στον Ράις εφόσον αυτός μείνει ως πρώτος στόχος…

Η περίπτωση από την Αμερική

Ο Ολυμπιακός όμως θέλει να είναι καλυμμένος και για αυτό το λόγο υπάρχει στο στόχαστρο του και ένας παίκτης από την Αμερική, ο οποίος αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο Summer League, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί το όνομα του για την ώρα.

Πηγή:sport-fm.gr

Α1: Τελευταία Ενημέρωση