ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έπεσαν τα τσιμέντα στο ΟΑΚΑ

Άκρως Παναθηναϊκή, άκρως μαγική βραδιά στο ΟΑΚΑ! 

Μέσα σε πανδαιμόνιο στο κατάμεστο κλειστό, η αρμάδα του Τσάβι Πασκουάλ γιόρτασε μαζί με τον κόσμο το φετινό double και σήκωσε στον… ουρανό το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. 

Το «2017» μπήκε δίπλα στις υπόλοιπες ημερομηνίες και… σε λίγα χρόνια το λάβαρο δεν θα έχει άλλο χώρο…

Από μια τέτοια γιορτή, από ένα τέτοιο πρωτάθλημα –με μπρέικ στο ΣΕΦ στον πέμπτο τελικό- δεν θα μπορούσε να λείπει κανείς.

Ήταν όλοι εκεί: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο τιτάνας Δημήτρης Διαμαντίδης, οι 15.000… και βάλε οπαδοί του Εξάστερου.

Όλοι μαζί, σαν γροθιά –όπως είπε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος- για ακόμα μία μεγάλη επιτυχία του τμήματος που κάνει περήφανους όλους τους απανταχού Παναθηναϊκούς.

Ο σπουδαιότερος και πιο ιστορικός παράγοντας στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έκανε από νωρίς την εμφάνισή του. Μπορεί να είναι επιβαρυμένος λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας, όμως δεν θα μπορούσε να μην έρθει στο ΟΑΚΑ για την μεγάλη του καψούρα. Και όπως ήταν φυσικό η παρουσία του κατάφερε να… συγκλονίσει όλο τον κόσμο και να σηκώσει… κάγκελο τις τρίχες των παρευρισκομένων.

Λίγο μετά τις 21:00 ξεκίνησε η άκρως παναθηναϊκή φιέστα. Σε χαμηλό φωτισμό, ένας προς έναν οι παίκτες και το τιμ των πρωταθλητών Ελλάδας βγήκαν από τη φυσούνα. Στους περισσότερους επικράτησε… πανικός. Ποιος θα ξεχάσει τον χαμό για τον μεγάλο Batman; Ποιος θα ξεχάσει το «Γκιστ-Γκιστ-Γκιστ» που δόνησε την ατμόσφαιρα και νόμιζες πως κάνει σεισμό; Ποιος θα ξεχάσει το ότι το ΟΑΚΑ… κουνήθηκε όταν εμφανίστηκαν Παππάς και Καλάθης; Ποιος θα ξεχάσει την αποθέωση σε Μπουρούση, Πασκουάλ; Ποιος θα ξεχάσει τον… τρελοΤζέιμς ο οποίος μέσα στο σκοτάδι εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου και τράβαγε βίντεο με την «κόλαση» που επικρατούσε στις κερκίδες;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ο πρώτος που μίλησε στον κόσμο. Κι αφού έκανε ειδική μνεία στην ιστορική ατάκα του Αλβέρτη, «στις χαρές και στις λύπες μαζί», έδωσε το στίγμα του: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα, είναι ιδέα… Κάποτε ήταν ο Μποντιρόγκα, ο Γουίλκινς, ο Ράζα, ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε να κατακτά τίτλους για 21 συναπτά χρόνια. Είμαστε περήφανοι ως Παναθηναϊκοί κι αν συνεχίσουμε όλοι (κόσμος, διοίκηση, ομάδα) να είμαστε μια γροθιά, θα συνεχίσουμε να κατακτούμε τίτλους για πολλά χρόνια».

Ο ιδιοκτήτης του τριφυλλιού δεν ξέχασε ούτε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν παρών στα επίσημα του ΟΑΚΑ. Ένα απλό… «πέρσι σταμάτησε ο κορυφαίος των κορυφαίων» ήταν αρκετό για να ξεσπάσει «καταιγίδα» στο κλειστό! Ο τεράστιος, μυθικός, τιτάνας 3D σηκώθηκε όρθιος, χειροκρότησε τον κόσμο και το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται με λέξεις. Δεν! «Διαμαντίδης οε οε οε» ακουγόταν ρυθμικά με τους χιλιάδες εκστασιασμένους οπαδούς να βάζουν ΟΛΗ την φωνή τους.

Κι αν ο Παύλος Γιαννακόπουλος συγκλόνισε απλώς με την παρουσία του, ο Θανάσης συγκλόνισε με το λόγο του, όπως συνηθίζει… Δακρυσμένος, λοιπόν, είπε: ««Φίλοι μου αγαπημένοι, είμαι ο Θανάσης, ο ένας από εσάς! Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία. Και για την παρουσία σας όλη τη χρονιά. Ένα μεγάλο μπράβο κι ευχαριστώ. Ακολουθείτε την παναθηναϊκή ιδέα και βοηθάτε την ομάδα. Είναι δικά σας προσωπικά όλα αυτά που κατακτά η ομάδα. Ευχαριστώ αυτά τα παλικάρια που με τη δύναμή τους έφεραν αυτά τα Κύπελλα. Εύχομαι στον Θεό να σας έχει όλους καλά και να βοηθάτε τον Παναθηναϊκό σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας κι αν είστε». Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω εμείς; Ο άνθρωπος ζει και αναπνέει για την μεγάλη του καψούρα. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το περσινό «όταν πεθάνω, θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού»; Γνήσιος, αγνός, ρομαντικός Παναθηναϊκός…

Τον λόγο πήραν και οι Νικ Καλάθης-Τσάβι Πασκουάλ. Ως αρχηγός και προπονητής. Ως ηγέτης και μαέστρος αυτού του Εξάστερου που κόντρα σε προγνωστικά, πήγε στο ΣΕΦ και σήκωσε το πρωτάθλημα. Όπως το ’99… Αμφότεροι ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη στήριξη και του αφιέρωσαν το φετινό double!

Και κάπου εκεί, υπό συνεχείς σεισμικές δονήσεις, ήρθε η στιγμή της απονομής. Ήρθε η στιγμή να ανέβει στον… ουρανό ακόμα ένα τρόπαιο για τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια το 35ο πρωτάθλημα!

Μπορεί, λοιπόν, ο Καλάθης να κάλεσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να το σηκώσουν παρέα, αλλά μάγκικα, παναθηναϊκά και αντρίκεια, ο διοικητικός ηγέτης του Εξάστερου έκανε στην… άκρη κι άφησε τον αρχηγό της ομάδας να υψώσει τα χέρια του και να προκαλέσει νέο ντελίριο ενθουσιασμό στις εξέδρες, με τον κόσμο του Εξάστερου να ζητά… «ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά»!

Ένας προς έναν οι παίκτες και το τιμ έζησαν τις… προσωπικές τους στιγμές «αγκαλιά» με την κούπα, βγήκαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες κι εν συνέχεια όλοι μαζί πήγαν προς το πέταλο των οργανωμένων για το καθιερωμένο «όλε». Όλοι μαζί. Σαν γροθιά, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ, όπως είχε πει και νωρίτερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος…



Α1: Τελευταία Ενημέρωση

X
X