ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα δεδομένα με το ρόστερ

Η απώλεια του πρωταθλήματος ήταν πολύ σκληρή για τον Ολυμπιακό καθώς για πρώτη φορά από το 2010 και έπειτα όπου η ομάδα επέστρεψε στα τρόπαια με την κατάκτηση του κυπέλλου και με εξαίρεση τη σεζόν 2013-14 (το Διηπειρωτικό μετριέται για το 2012-13) η ομάδα έμεινε χωρίς κάποιον τίτλο. Οι άνθρωποι της ομάδας, αφού… καθίσει η σκόνη από την ήττα στους τελικούς των πλέι οφ και ηρεμήσουν μερικές ημέρες, θα σηκώσουν μανίκια για να σχεδιάσουν τη νέα σεζόν. 

Στο προσκήνιο υπάρχουν πολύ «καυτές» υποθέσεις με ανανεώσεις συμβολαίων και αποφάσεις για την παραμονή ή όχι κάποιων ξένων παικτών, για τους οποίους οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν οψιόν επέκτασης και για τη νέα χρονιά. Αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σε συνεργασία με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο (έχει συμβόλαιο και θα πρέπει να έρθουν τα πάνω… κάτω για να μη μείνει στη τεχνική ηγεσία) θα πάρουν αποφάσεις και για την ενίσχυση της ομάδας, που αναμένεται να είναι σημαντική σε ποιότητα και κυρίως σε ποσότητα, ούτως ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει τη νέα σεζόν στις πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις. 

Το sportfm.gr, αναλύει τις πληροφορίες του και τα υπάρχοντα δεδομένα για καθέναν από τους δέκα παίκτες των οποίων το μέλλον στην ομάδα είναι αβέβαιο. 

Του Νίκου Ζέρβα 

Γιώργος Πρίντεζης 

Ο διεθνής φόργουορντ είναι μπροστά στο τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του και σύντομα θα συζητήσει με τον Ολυμπιακό για την τριετή ανανέωσή του. Είναι δεδομένη η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να μείνουν μαζί μέχρι το τέλος της καριέρας του παίκτη και η λογική λέει πως θα είναι η πιο εύκολη υπόθεση παραμονής. Ιδιαίτερα αν του δοθεί αύξηση αποδοχών (σ.σ. αμείβεται με περίπου 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως) δε θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. 

Βαγγέλης Μάντζαρης 

Ίσως το πιο «καυτό» όνομα free agent από τη στιγμή που τα δεδομένα δεν είναι ίδια με τον υπαρχηγό και το «δέσιμο» που έχει με την ομάδα. Ο 27χρονος γκαρντ, ενδιαφέρει πολύ τον Παναθηναϊκό που είναι έτοιμος να του προσφέρει γη και ύδωρ για να υπογράψει, ενώ και ομάδες του εξωτερικού τον έχουν στο στόχαστρο. Πρόθεση του παίκτη, είναι να μιλήσει πρώτα με τη διοίκηση και αν ικανοποιηθεί οικονομικά (ακόμα και με λιγότερα απ’ ότι φημολογείται ότι του δίνουν άλλες ομάδες) θα μείνει στον Ολυμπιακό. 

Έρικ Γκριν 

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα και στους τελικούς του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, αλλά η περίπτωσή του είναι… μπερδεμένη. Κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός θα ήθελε περισσότερα από έναν παίκτη τον οποίο πληρώνει ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα, αλλά έδειξε και πως δεν ταιριάζει απόλυτα με τον Βασίλη Σπανούλη στην ίδια πεντάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του και οι πιθανότητες δεν είναι με το ενδεχόμενο παραμονής του. 

Κεμ Μπιρτς 

Στην αρχή της σεζόν και μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ο Καναδός σέντερ είχε εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και ήταν πρώτος στο rotation παρότι άπειρος στο υψηλό επίπεδο. Από εκείνο το σημείο και μετά η κάμψη ήταν μεγάλη, ο παίκτης δεν έκανε ούτε τα απλά σε άμυνα και επίθεση και είχε τρομερό έλλειμμα συγκέντρωσης. Και για αυτόν υπάρχει δικαίωμα οψιόν από τον Ολυμπιακό και NBA opt out 300 χιλιάδων ευρώ (ενδιαφέρονται οι Νετς). Οι πιθανότητες παραμονής του είναι μοιρασμένες, όμως αν αποχωρήσει ο Μιλουτίνοφ πιθανότατα θα ανανεωθεί, για να μη ψάχνει η ομάδα τρεις καινούργιους σέντερ. 

Πάτρικ Γιανγκ 

Το πάλεψε προς το τέλος της σεζόν, ήταν φιλότιμος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν διοίκηση και προπονητής. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν ένα χαμένο στοίχημα και ρίσκο που πήραν Σφαιρόπουλος και Αγγελόπουλοι, δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει στο μυαλό του τον τραυματισμό του, αντιμετωπίζει ακόμα θεματάκια με το γόνατό του και θα αποχωρήσει από την ομάδα. 

Ντόμινικ Γουότερς 

Αποκτήθηκε ως «μπάλωμα» με λίγα χρήματα για να βοηθήσει μετά τον τραυματισμό του Χάκετ και μέχρι τα μέσα Μαρτίου έδωσε κάποιες λύσεις. Όταν τα παιχνίδια έγιναν όμως μεγαλύτερων απαιτήσεων και η πίεση αυξήθηκε, αποδείχθηκε πως δεν είναι παίκτης τέτοιου επιπέδου. Θα αποτελέσει παρελθόν. 

Νίκολα Μιλουτίνοφ 

Ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού και ο ρυθμιστής της φροντ λάιν της ομάδα την επόμενη σεζόν. Αν οι Σπερς αποφασίσουν να τον αφήσουν για μία ακόμα χρονιά στους «ερυθρόλευκους» (οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες) τότε θα αποτελέσει τον βασικό σέντερ της ομάδας και θα πλαισιωθεί από δύο ακόμα (ίσως Μπιρτς και έναν Έλληνα). Αν αποχωρήσει, θα φέρει στο ταμείο ένα εκατομμύριο δολάρια. 

Ντάνιελ Χάκετ 

Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν για τον οποίο αρχικά υπήρχε η σκέψη να μείνει σε περίπτωση που έχει ξεπεράσει τον δύσκολο τραυματισμό του και δεχόταν γενναία μείωση αποδοχών. Ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ έχει δεθεί με την ομάδα, θέλει να μείνει όμως υπάρχουν πλέον δεύτερες και τρίτες σκέψεις καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δε θέλουν να ρισκάρουν ενδεχόμενο νέο φαινόμενο Γιανγκ, ενώ κάποια νυχτοπερπατήματά του δεν έχουν κάνει καλή εντύπωση. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην του γίνει τελικά πρόταση ανανέωσης. 

Ματ Λοτζέσκι 

Η απουσία του στοίχισε σε μεγάλο βαθμό την απώλεια του τίτλου, αλλά τα δεδομένα που υπήρχαν δύσκολα θα αλλάξουν. Οι πολλοί τραυματισμοί του, ο μεγαλύτερος χρόνος αποθεραπείας που χρειάζεται σε σχέση με άλλους παίκτες, αλλά και το υψηλό συμβόλαιο που θέλει να υπογράψει στο οικονομικό λόγω του ότι είναι ήδη στα 31, κάνουν την παραμονή του αδύνατη. Ο Ολυμπιακός θα στηρίξει το δίδυμο Παπανικολάου-Παπαπέτρου στο «3» και λογικά θα κινηθεί για ένα 2αρι-3άρι για να τους βοηθάει και ο Αμερικανός φόργουορντ με βελγικό διαβατήριο, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα συνεχίσει σε μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Εφές Αναντολού που ενδιαφέρονται έντονα για την απόκτησή του. 

Γιάννης Αθηναίου 

Εκτός ομάδες εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος και ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν εδώ και καιρό. Θα μπορούσε να βοηθήσει στους τελικούς ελλείψει άλλου γκαρντ, όμως ο κόουτς Σφαιρόπουλος επέλεξε να βάλει την πειθαρχία πάνω απ’ όλα. 

* Οι Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης (ίσως του γίνει αναπροσαρμογή με μικρότερες αποδοχές) και Βασίλης Τολιόπουλος, έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν και συνεχίζουν κανονικά στην ομάδα.

www.sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α1: Τελευταία Ενημέρωση