ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια εικοσαετία τίτλοι!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία; Η δυναστεία που δε λέει να τελειώσει; Η αυτοκρατορία μιας οικογένειας; Όπως θέλει ο καθένας το βλέπει, αλλά ο μπασκετικός Παναθηναϊκός καταγράφει ιστορικά πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό και όσο και αν προβλέπουν πολλοί το τέλος της κυριαρχία του, αυτός βρίσκει τρόπο να επανέρχεται.

Εντός συνόρων με το φετινό νταμπλ έκλεισε αισίως μια εικοσαετία που αναμφίβολα είναι η ομάδα που κατέχει τα πρωτεία και χωρίς αντίπαλο μάλιστα. Οι «πράσινοι» είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1984 και ακολούθως περίμεναν 14 ολόκληρα χρόνια μέχρι να το σηκώσουν πάλι. Ήταν η μεγαλύτερη περίοδος ξηρασίας που πέρασε ο σύλλογος στο άθλημα. Σκεφτείτε πως οι Γιαννακόπουλλοι πρώτα κράτησαν στα χέρια τους το τρόπαιο της Ευρωλίγκας παρά του πρωταθλήματος!

Όμως η αρχή έγινε και το νερό μπήκε στο αυλάκι, που πλέον κατέληξε σε έναν ωκεανό επιτυχιών που μοιάζουν ασύλληπτες για ομάδα που ζει στο Ελληνικό περιβάλλον.

Έχουμε και λέμε: Μέσα σε 20 χρόνια καταγράφηκαν πέντε τρόπαια ευρωλίγκας, 16 πρωταθλήματα Ελλάδας και 12 κύπελλα. Από αυτά, τα εννιά ήταν νταμπλ με τρία από αυτά να έρχονται στα τελευταία πέντε χρόνια. Προηγήθηκαν αυτά του 2013 και του 2014. Μέσα σε 20 χρόνια 33 τρόπαια σημαίνει 1,5 και βάλε τρόπαιο ανά έτος και χωρίς να υπάρχει σούπερ καπ στη συζήτηση. Επίσης καταγράφονται τα ρεκόρ των εννιά συνεχόμενων πρωταθλημάτων (2003-2011) και έξι κυπέλλων (2012-2017).

Παράλληλα, αναφέρουμε το γεγονός πως εδώ και 15 χρόνια οι «Πράσινοι» συμμετέχουν ανελλιπώς στους τελικούς του πρωταθλήματος και εδώ και 13 χρόνια ανελλιπώς στους τελικούς κυπέλλου.

Αριθμοί που απλά αναδεικνύουν το μέγεθος του συλλόγου όπως αυτό έχει εκτοξευτεί τις τελευταίες δυο δεκαετίες και βάλε.

Α1: Τελευταία Ενημέρωση

X
X