ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στέψη ή παράταση

Η πιο μεγάλη μάχη μέχρι την επόμενη, αν υπάρξει τέτοια, γίνεται απόψε στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο Game 4 των ελληνικών τελικών τον Ολυμπιακό, με τους μεν γηπεδούχους να γνωρίζουν πως αν χάσουν… χάνονται και τους δε φιλοξενούμενους να στοχεύουν στη στέψη τους δίχως το άγχος και το ρίσκο πέμπτου αγώνα.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι τα τελευταία 24ωρα, με τους μεν «πράσινους» να βράζουν για τη διαιτησία και να καταγγέλλουν επίθεση με φωτοβολίδα στη φυσούνα και τους «ερυθρόλευκους» να καταγγέλλουν με τη σειρά τους τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για εμπρηστικές τοποθετήσεις. Ελπίδα όλων είναι η ψυχραιμία να πρυτανεύσει και το μπάσκετ να επισκιάσει τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε δεύτερη, ακόμη μεγαλύτερη από την πρώτη, ευκαιρία την Κυριακή για το break που απαιτείται για να κατακτήσουν τον τίτλο. Πλέον καλούνται να υπερασπιστούν τη δική τους έδρα για να επιστρέψουν για μια τρίτη και τελευταία ευκαιρία στο Φάληρο. Ο Τσάβι Πασκουάλ ξέχωρα από τη διαιτησία έχει αρκετά παράπονα για την κατάρρευση της ομάδας του στο τελευταίο πεντάλεπτο. Περιμένει αυτή τη φορά περισσότερη σύνεση, ωριμότητα, αλλά και ευστοχία. Ο Γιάννης Μπουρούσης ακολούθησε χθες μέρος του προγράμματος και ολοκλήρωσε με θεραπεία. Όλα δείχνουν πως παρά τον τραυματισμό του στη μέση θα είναι στη δωδεκάδα και μένει να φανεί πόσο θα έχει επηρεαστεί από αυτόν. Αρωγός στην προσπάθεια των Κυπελλούχων θα είναι ο κόσμος, καθώς αναμένονται πάνω από 13.000 θεατές στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός, στον αντίποδα, αντιπαρήλθε τη δεδομένη κόπωση των παικτών του και τα αγωνιστικά προβλήματα επιστρέφοντας από το -10 σε 5:48. Πλέον έχει την ψυχολογία και την αποφασιστικότητα να κερδίσει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε τελικούς στο ΟΑΚΑ και να κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και οι παίκτες του, αναγνωρίζουν πως δεν απέδωσαν καλό μπάσκετ στην έδρα τους και ξέρουν πως θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι στο τέταρτο ματς αν θέλουν να τελειώσουν απόψε τη σειρά. Στη διάθεση του προπονητή των «ερυθρόλευκων» θα είναι ο Έρικ Γκριν και ο Κώστας Παπανικολάου, που άφησαν πίσω τους τις ενοχλήσεις σε αχίλλειο και μέση αντίστοιχα, αλλά θα λείψουν ξανά οι Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι.

Διαιτητές θα είναι οι Αναστόπουλος, Πουρσανίδης και Ανδρικόπουλος. Εφόσον χρειαστεί πέμπτο ματς, αυτό θα γίνει την Κυριακή στο ΣΕΦ (21:00).

www.sport-fm.gr 

Α1: Τελευταία Ενημέρωση