ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο πιο μεγάλος τελικός!

Η παράδοση λέει πως ο τρίτος τελικός είναι καθοριστικός. Γι’ αυτό και απόψε το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Παίζει ο Σπανούλης. 

Η προϊστορία λέει πως ο νικητής του τρίτου τελικού έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στις 20 από τις 24 σειρές που έχουν γίνει από καταβολής ΕΣΑΚΕ (1992/1993). Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι το σημερινό τρίτο ματς της σειράς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (21:00, COSMOTE Sport 4, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έχασαν το προβάδισμα που είχαν, ωστόσο παρουσιάστηκαν πολύ ανταγωνιστικοί στο ΟΑΚΑ παίζοντας χωρίς τον αρχηγό τους. Αυτή τη φορά ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι παρών, έστω και ταλαιπωρημένος από την αμυγδαλίτιδα και τον πυρετό που τον ταλαιπώρησαν, ενώ το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει ξανά στη βοήθεια των Ματ Λοτζέσκι και Ντάνιελ Χάκετ, αλλά πλέον έχει συμβιβαστεί με αυτή την πραγματικότητα. Βασικό μέλημα των πρωταθλητών, για να φτάσουν στον τρίτο σερί τίτλο, είναι να κρατήσουν χαμηλά το σκορ και το ρυθμό, να ελέγξουν τα ριμπάουντ και τις κατοχές, να κυκλοφορήσουν γρήγορα την μπάλα και να πάρουν περισσότερα πράγματα από πολλούς διαφορετικούς παίκτες. Η καταπόνηση, μετά από έναν μήνα «φωτιά» με play offs και Final Four Ευρωλίγκας, αλλά και τους τελικούς, είναι δεδομένη, όμως οι Πειραιώτες πιστεύουν πως με τη βοήθεια του κοινού θα βρουν τα αποθέματα ενέργειας για δύο ακόμη νίκες. 

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΣΕΦ με υψηλή αυτοπεποίθηση με στόχο να μη χάσει τη δεύτερη ευκαιρία για το break. Οι «πράσινοι» απέδειξαν σε όλους, πρωτίστως ίσως στους… εαυτούς τους, πως παρά τα όσα έγιναν μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε παραμένουν πολύ ανταγωνιστικοί. Ο Τσάβι Πασκουάλ στηρίζει πολλά σε αυτή την ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, αλλά και την περισσότερη φρεσκάδα των παικτών του έναντι των αντιπάλων. Ελπίζει, δε, αυτή τη φορά να υπάρχει περισσότερο καθαρό μυαλό, που τόσο στοίχισε πριν από μία εβδομάδα στο φινάλε του αγώνα του Φαλήρου. Ο Καταλανός τεχνικός, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, είναι άγνωστο αν θα επιμείνει στα χαμηλά σχήματα που βοήθησαν επιθετικά αλλά στοίχισαν αμυντικά στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Περιμένει, παράλληλα, δίπλα στον σταθερά καλό Μπουρούση να πάρει πράγματα ξανά από τον Παππά, και πάλι στο ΣΕΦ από τον Ρίβερς, αλλά και να αφυπνιστούν επιθετικά οι Καλάθης και Φελντέιν, όπως και να παρουσιαστεί ώριμος στο μέτρο του δυνατού ο Τζέιμς. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Δεσλής. Ο τέταρτος τελικός θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (21:00).

 

Πηγή:sport-fm.gr

Α1: Τελευταία Ενημέρωση

X
X