ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δίπλωσε» την τρίτη θέση

Μια νίκη από την τρίτη θέση της Α1 για δεύτερη σερί χρονιά βρίσκεται η ΑΕΚ. Παρά τις σημαντικές απουσίες των Ούκιτς και ΜακΓκραθ, αλλά και την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, η «Ένωση» πέρασε με 91-85 από το «Αλεξάνδρειο» και έκανε το 2-0 απέναντι στον Άρη. 

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, μαζί με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που είχε άλλους 19 και κρίσιμα καλάθια στο δεύτερο μέρος, ξεχώρισαν για τους νικητές, που πήραν πολλά πράγματα και από τους Ελόνου (12π. 4 ριμπ.) και Ντίξον (11π., 9 ασίστ, 5 ριμπ.). 

Γιάνκοβιτς και Μούρτος είχαν από 18, ενώ 17 πρόσθεσε ο Τσαϊρέλης για τους γηπεδούχους, που όμως μετά τις γνωστές απώλειες των Τζάκσον και Ντραγκίτσεβιτς έχασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο τον Κάμινγκς. Αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία ο Δημήτρης Πρίφτης για τους «κίτρινους», που είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία. 

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (19:00). 

Το ματς 

Το καλό ξεκίνημα του Λαρεντζάκη και οι ορθολογικές επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στην ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα φτάνοντας με βολές του Μαυροειδή μέχρι και στο +5 (11-16). Η «Ένωση» αδυνατούσε, ωστόσο, να ξεφύγει ακόμη κι όταν ο Δημήτρης Πρίφτης τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Η αναμενόμενη αντίδραση του Άρη ήρθε με εμφατικό τρόπο, καθώς κράτησε τους φιλοξενούμενους χωρίς καλάθι για τριάμισι αγωνιστικά λεπτά και με πρωταγωνιστή τον Μούρτο έφτασε στους οκτώ (37-29). Τα τρίποντα του Βασιλειάδη έδωσαν κάποιες λύσεις στους «κιτρινόμαυρους», αλλά τα μεγάλα σουτ των Κάμινγκς και Γιάνκοβιτς οδήγησαν τους γηπεδούχους σε διψήφια διαφορά (47-37) και τελικά στα αποδυτήρια με ένα καλό προβάδισμα, 51-43. 

Η αποχώρηση του Γουίλ Κάμινγκς μετά από χτύπημα στα πλευρά και η αποβολή του κόουτς Πρίφτη με δεύτερη τεχνική ποινή μετά από (δικαιολογημένη) διαμαρτυρία άλλαξε τις ισορροπίες. Η ΑΕΚ με αιχμή τον Μαυροκεφαλίδη άρχισε να μαζεύει τη διαφορά πλησιάζοντας μέχρι και στον πόντο (61-60), ωστόσο ο Άρης συνήλθε και με απίθανο τρίποντο του Γιάνκοβιτς με ταμπλό στην εκπνοή της τρίτης περιόδου αποσπάστηκε με 68-63. Η αντεπίθεση της «Ένωσης» συνεχίστηκε και ανέκτησε την πρωτοπορία με κάρφωμα του εξαιρετικού Ελόνου στον αιφνιδιασμό (68-69). Ο ίδιος παίκτης με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 76-81 σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και παρά τις προσπάθειες των «κίτρινων» (80-81) μια βολή του Ντίξον κι ένα τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη (80-85) έφεραν την ΑΕΚ πιο κοντά στη νίκη, 95 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ δύο καλάθια του Λαρεντζάκη σφράγισαν τη νίκη των φιλοξενούμενων. 

Δεκάλεπτα: 21-22, 51-43, 68-63, 85-91. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α1: Τελευταία Ενημέρωση