ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζεστάθηκε για... Παναθηναϊκό

Το… τσιπάκι για τον Ολυμπιακό έχει ήδη αλλάξει και πλέον στοχεύει στην υπεράσπιση των σκήπτρων του. 

Πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση για ένα ημίχρονο (όσο χρειαζόταν για να «καθαρίσει» το παιχνίδι), δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του το Final Four και την ήττα στον τελικό από τη Φενέρ, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με σχετική άνεση του Άρη (79-65), κάνοντας το 3-0 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods τον οποίο θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας. 

Η ιστορία των φετινών τελικών θα αρχίσει την προσεχή Κυριακή (28/5) στο ΣΕΦ. 

Η έκβαση του ματς και η άνετη όπως αποδείχθηκε νίκη του Ολυμπιακού κρίθηκε στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τον Άρη με 2 πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά της περιόδου, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +14 (39-25) και όπως ήταν φυσικό έχτισαν τη νίκη τους πάνω σε αυτό το καλό αμυντικό διάστημα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο, επήλθε χαλάρωση από τους παίκτες και των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια ενέργεια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση πήρε καλό βαθμό διατηρώντας διψήφιες διαφορές, με τον Άρη να μένει στο παιχνίδι σε φυσιολογικές διαφορές ελέω Κάμινγκς που είχε πάρει... φωτιά. 

Παρ' όλα αυτά, το ροζ φύλλο αγώνα ποτέ δεν τέθηκε σε αμφισβήτηση με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε μια άνετη νίκη που τον βοηθά να βρει ρυθμό εν όψει του πρώτου παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό Superfoods. 

 

Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν οι Ιωάννης Παπαπέτρου με 18 πόντους (5 ριμπάουντ, 2 τάπες) και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 14 και 4/6 τρίποντα. Από κοντά και ο Σπανούλης (10 πόντους, 6 ασίστ) που χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και ο Πρίντεζης με 13. 

Όλα τα λεφτά για τον Άρη ήταν ο Κάμινγκς με 21 πόντους, αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν στο 2ο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός είχε πάρει ήδη διψήφια διαφορά, ενώ πρόβλημα υπάρχει με τον Ντραγκίτσεβιτς που αποχώρησε από την 1η περίοδο λόγω διαστρέμματος. 

Το ματς 

Το δικό του νόμο θέλησε να επιβάλλει από το πρώτο δευτερόλεπτο ο Ολυμπιακός και να σβήσει κάθε υπόνοια αμφισβήτησης από τον Άρη, τον οποίο τιμώρησε για τη ζώνη με την οποία επέλεξε να αμυνθεί. Με τον Παπανικολάου να «τρυπάει» τη ρακέτα των φιλοξενούμενων και τον Μάντζαρη να εκτελεί από τα 6,75, οι γηπεδούχοι έκαναν από νωρίς το 8-0, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη σε πολύ γρήγορο τάιμ-άουτ και άμεση αναπροσαρμογή των πλάνων του. Πράγματι, οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν βελτιωμένοι και με δικό τους σερί, μείωσαν σε 8-7, αλλά συνεχόμενοι πόντοι από Μάντζαρη και Σπανούλη ανέβασαν τη διαφορά στο +8 (15-7). Στην εξίσωση μπήκε και ο ορεξάτος Παπαπέτρου, με τη διαφορά τελικά στο πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο +9 (22-13). 

Το πρόβλημα για τον Άρη ήταν το αμυντικό ριμπάουντ, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τη ρακέτα των «κιτρίνων», με Παπανικολάου και Παπαπέτρου να παίρνουν το ένα… σκουπίδι μετά το άλλο και συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τα 7 επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, το μεγάλο του όπλο στο 2ο δεκάλεπτο ήταν η άμυνά του, καθώς κράτησε τον Άρη μόλις στους 12 πόντους και μάλιστα στο δεύτερο μισό της συγκεκριμένης περιόδου, επέτρεψε στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μόλις 2 πόντους. Το 24-18, έγινε 33-21 με κάρφωμα του Μπιρτς, ενώ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη στον αιφνιδιασμό η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +16 (39-23), με το ημίχρονο να κλείνει στο 39-25 με λέι-απ του Κάμινγκς. 

Το τρίτο δεκάλεπτο αποτέλεσε η χαρά του παίκτη και η δυστυχία του προπονητή και ειδικότερα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς ήταν φανερό ότι η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου είχε πάει περίπατο. Μάντζαρης με δύο τρίποντα και ένα δίποντο και ο Πρίντεζης με δύο καρφώματα πήγαν τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (49-27) στο 22’, ενώ με νέο τρίποντο ο Πρίντεζης πήγε και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 20 (57-36) στο 26’. Την ίδια στιγμή όμως και ο Άρης έβρισκε λύσεις με τον Κάμινγκς που είτε με διεισδύσεις είτε με τρίποντα κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά στο τέλος της 3ης περιόδου στους 14 (63-49), αλλά ο πιο ορεξάτος παίκτης των «ερυθρολεύκων», Ιωάννης Παπαπέτρου διαμόρφωσε το τελικό της 3ης περιόδου 65-49, με δίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου. Είναι χαρακτηριστικό της άμυνας που δεν… έπαιζαν οι δύο ομάδες ότι το σκορ για την περίοδο έκλεισε στο 26-24. 

Παρά τις φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου η νωχελική εικόνα του Ολυμπιακού παρέμεινε στα πρώτα λεπτά και της 4ης περιόδου και μάλιστα τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό (67-58) με δίποντο του Μούρτου. Από τους «ερυθρόλευκους», μόνο ο Παπαπέτρου έδειχνε να παλεύει στην άμυνα, μοιράζοντας δύο εντυπωσιακές τάπες σε Χρηστίδη και Μούρτο, ενώ και στην άλλη πλευρά του γηπέδου ήταν λίρα… εκατό κρατώντας μόνος του την ομάδα. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού με δικό του τρίποντο διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα (79-65) που ήταν δεδομένα υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας. 

www.sport-fm.gr

Α1: Τελευταία Ενημέρωση

X
X