ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτος Παναθηναϊκός διέλυσε με 40άρα την ΑΕΚ!

Θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό, ήττα-ντροπή για την ιστορία της ΑΕΚ. 

Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν ισοπεδωτικοί στο ΟΑΚΑ, έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και τελικώς διέσυραν το «πτώμα» της Ένωσης με το… φοβερό 105-67

Κάπως έτσι το τριφύλλι προκρίθηκε για 15η συνεχόμενη φορά στους τελικούς της Α1 όπου θα συναντήσει τον… Ολυμπιακό, με το πρώτο παιχνίδι να ξεκινά την προσεχή Κυριακή, εφόσον οι Πειραιώτες κάνουν το 3-0 με τον Άρη την Πέμπτη. 

Εμφάνιση... προ Φενέρμπαχτσε από τους παίκτες του Πασκουάλ που ήταν απολαυστικοί και δεν επέτρεψαν το παραμικρό στην αντίπαλό τους. Προηγήθηκαν 15-1 στο 8', 49-29 στο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά ανέβαινε διαρκώς, με τους εκτός τόπου και χρόνου κιτρινόμαυρους να γνωρίζουν με κάτω τα χέρια τον διασυρμό. 

«Όργια» (ξανά) από Καλάθη με 17 πόντους (7/9 σουτ) και 9 ασίστ, τρομερός Μπουρούσης με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, από κοντά ο… αθόρυβος Σίνγκλετον ο οποίος πρόσθεσε άλλους 16 πόντους, ενώ 14 έβαλε ο Τζέιμς που «ξύπνησε» στο δεύτερο μέρος. 26 ασίστ είχαν συνολικά οι μεγάλοι νικητές και 13/23 τρίποντα. 

 


Από πλευράς ηττημένων, που δέχθηκαν μία άνευ προηγουμένου ήττα για τα δεδομένα τους, 16 πόντους έβαλε ο Ούκιτς, 14 ο Μαυροκεφαλίδης και 10 ο Μαυροειδής. 11 λάθη για την Ένωση έναντι μόλις 10 ασίστ(!), ενώ είχαν μόλις 2/15 από τα 6.75, παίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα άμυνα με… τα μάτια. 

Το ματς 

Εκκωφαντική εκκίνηση στο ματς για τον Παναθηναϊκό, τραγική από την άλλη για την ΑΕΚ. Με τους Καλάθη-Μπουρούση να «οργώνουν» επιθετικά, με την πράσινη άμυνα να… τσακίζει κόκκαλα –αναγκάζοντας σε λάθη τους γηπεδούχους- και με τους παίκτες του Μανωλόπουλου να έχουν κακές επιστροφές, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης, το τριφύλλι προηγήθηκε 1-10! Η Ένωση ήταν εκτός τόπου και χρόνου, απόρροια και της καλής εικόνας των πρασίνων, με τον Σίνγκλετον να διαμορφώνει το 1-15 στο 5’. Μετά από οκτώ άστοχα σουτ εντός παιδιάς, μετά από σχεδόν 8’(!), η ΑΕΚ βρήκε επιτέλους το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με τη διαφορά, όμως, να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, 5-20, χάρη στον… πυραυλοκίνητο Καλάθη. Η διαφορά έφτασε και τους 16 (με τρίποντο του Μπουρούση για το 7-23), προτού η πρώτη περίοδος ολοκληρωθεί στο 11-25, με τους παίκτες του Πασκουάλ να οργιάζουν κόντρα στους «εξαφανισμένους» αντιπάλους τους. 

Η ΑΕΚ ήταν αλλού γι’ αλλού και ένα γρήγορο 7-2 που έτρεξε ο Παναθηναϊκός, έφερε το 13-32 στο ΟΑΚΑ (με τρίποντο Ρίβερς από τη γωνία), αναγκάζοντας τον Μανωλόπουλο να καλέσει τάιμ-άουτ για να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Οι ανάσες που έπρεπε να πάρουν Καλάθης-Μπουρούσης και η είσοδος του Τζέιμς στο παρκέ… μπέρδεψαν τον Παναθηναϊκό, με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκουν… χώρο για να πιέσουν. Ο Μαυροκεφαλίδης διάβασε το μις ματς με τον Γκάμπριελ και επιχείρησε να «κουβαλήσει» την ΑΕΚ. Με συνεχόμενα φάουλ (αφού ο Αμερικανός δεν μπορούσε να τον «κουμαντάρει» εύκολα) και βολές, ο Έλληνας σέντερ οδήγησε στο σερί 8-0 των γηπεδούχων για το 21-34 που έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Προς στιγμήν η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα, ωστόσο η επιστροφή των Καλάθη-Μπουρούση στο παρκέ, άλλαξε τα δεδομένα. Οι δυο τους πήραν από το χέρι τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ δεν είχε «αντίδοτο», ούτε κάποια… σταθερά στην επίθεση (0/8 τρίποντα, σε κακό βράδυ οι γκαρντ της) και τελικά φτάσαμε στο 29-49 του ημιχρόνου, με τον πράσινο αρχηγό να έχει 6/6 σουτ και 15 πόντους! 

Ορεξάτες επέστρεψαν οι δύο ομάδες στο παρκέ, πετυχαίνοντας εκατέρωθεν καλάθια με Ούκιτς και Σίνγκλετον αιχμή του δόρατος. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι… δύο ταχύτητες πάνω και στο καλό του φεγγάρι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ΑΕΚ. Πόσω μάλλον από τη σημερινή ΑΕΚ που ήταν εκτός τόπου και χρόνου… Δύο τρίποντες «βόμβες», λοιπόν, από Φελντέιν-Σίνγκλετον, διαμόρφωσαν το 40-67 που έδειχνε το προς τα πού πηγαίνει η φάση… Με τον απροσπέλαστο Μπουρούση να αποδεικνύεται καθοριστικός στην άμυνα, με την Ένωση να μην παίζει άμυνα και να μην έχει λύσεις, παρά μόνο εκλάμψεις εδώ και ‘κει και με τον Τζέιμς να παίρνει –επιτέλους- το όπλο του, η διαφορά εδραιώθηκε στους 26 πόντους με το τέλος της τρίτης περιόδου, 47-73. 


Τα δεκάλεπτα: 11-25, 29-49, 47-74, 67-105 

www.sport-fm.gr

Α1: Τελευταία Ενημέρωση

X
X