ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξόρκισε την κατάρα και έφτασε τετράδα

Τα φαντάσματα του Ρεθύμνου ξόρκισε η ΑΕΚ και νικώντας για πρώτη φορά εκεί όπου είχε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς, είναι στην τελική τετράδα της Α1. Η «Ένωση» άφησε πίσω της το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, όταν βρέθηκε στο -10, και με βελτιωμένη άμυνα στο δεύτερο μέρος νίκησε με 81-70, έκανε το 2-0 και στα ημιτελικά των play offs θα αντιμετωπίσει τον… συγκάτοικο Παναθηναϊκό σε μια σειρά που αρχίζει πιθανότατα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και θα κριθεί στις τρεις νίκες. 

Κορυφαίος των νικητών ο Δημήτρης Μαυροειδής με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες, πολύ καλοί και οι Ρόκο Ούκιτς (18π.,6 ριμπ., 4 ασίστ) και Μιλόσεβιτς (13π., 9 ριμπ.). Το ματς παρακολούθησε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο Λέμον με 14 πόντους, αλλά και 6 λάθη ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ρεθύμνου, που χειροκροτήθηκε από το κοινό του για την προσπάθεια. 

Το ματς 

Οι απουσίες των Ντίξον και Νιούλεϊ σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επιλογές στα γκαρντ υποχρέωσαν την ΑΕΚ να παίξει ως επί το πλείστον με ψηλά σχήματα. Έτσι η ζημιά που έκαναν Μαυροειδής Μαυροκεφαλίδης και Μιλόσεβιτς στην επίθεση ήταν πολλαπλάσια στην άμυνα όπου ο ταχύτατος Λέμον έκανε θραύση. Το Ρέθυμνο έφτασε στο 21-11 με τρίποντο του Καμπερίδη, αλλά οι φωνές του Σωτήρη Μανωλόπουλο στο τάιμ άουτ έπιασαν τόπο. Σάκοτα και Βασιλειάδης έδωσαν λύσεις στο σκοράρισμα, η άμυνα λειτούργησε ελαφρώς καλύτερα και η «Ένωση» πλησίασε στο καλάθι, 28-26. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν παρά το τρίτο φάουλ του Λέμον. Με τον Σάφτενααρ να έχει 4/4 εύστοχα τρίποντα από το ίδιο σημείο και τον Χριστοδούλου σε μεγάλη μέρα έκλεισαν το ημίχρονο με 50-40 και 8/16 πίσω από τα 6,75μ. 

Η ΑΕΚ επέστρεψε μεταμορφωμένη από τα αποδυτήρια. Με αφετηρία την αισθητά βελτιωμένη της άμυνα και οδηγό τον Μαυροειδή έκανε ένα γρήγορο 7-0 (50-47) και παρά το αντιαθλητικό φάουλ του Λαρεντζάκη η φόρα της δεν ανακόπηκε. Το τρίποντο του Μιλόσεβιτς μείωσε τη διαφορά στον πόντο (54-53) και ο ίδιος παίκτης έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του στο ματς (54-55) μετά από περίπου 27 λεπτά αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν ένα 15-0 με έμμεσο τρίποντο του Σάκοτα και ανέβηκαν στο +8 (54-62) κρατώντας στο τρίτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο τους 6 πόντους με 0/8 τρίποντα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να επιστρέψουν στο ματς, αλλά η αστοχία τους συνεχίστηκε, σε αντίθεση με τον Ούκιτς που «ζεστάθηκε» και οδήγησε την ΑΕΚ στο +15 (58-73). Μετά από δέκα σερί άστοχα τρίποντα Καμπερίδης και Φιτζπάτρικ έδωσαν μια ελπίδα στο Ρέθυμνο, που με δύο βολές του Γιαννόπουλου μείωσε στους πέντε (70-75) στα 80’’ πριν το τέλος. Το τρίποντο του Λαρεντζάκη στην αμέσως επόμενη επίθεση έκρινε οριστικά το ματς υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Δωδεκάλεπτα: 23-18, 50-40, 56-64, 70-81. 

inner

inner

Α1: Τελευταία Ενημέρωση