ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κορυφή είναι «ερυθρόλευκη»!

Στο ΣΕΦ θα βάλει τη… σφραγίδα ο Ολυμπιακός! 

Αφού ξεπέρασαν τις δυσκολίες του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και τον τραυματισμό του Μπιρτς, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 72-53 του Προμηθέα στην Πάτρα και έτσι «κλείδωσαν» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1, όπου ουσιαστικά θα την… επικυρώσουν τη μεγάλη Πέμπτη (13/4) στην έδρα τους με την Κύμη. 

Το ματς


Το νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε ο Προμηθέας, όπου με τον… ορεξάτο Φαγέ προηγήθηκε 7-3 στα πρώτα τρία λεπτά του ματς. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν έλεγε να ανοίξει, αλλά η άστοχη επιμονή των «ερυθρόλευκων» από την περιφέρεια έδινε την ευκαιρία στους Πατρινούς να διατηρούν το προβάδισμά τους (9-8) μέχρι τα μισά. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο. Η άμυνά τους έσφιξε ακόμη περισσότερο και με τους Σπανούλη-Πρίντεζη να «ζεσταίνονται» στην επίθεση, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν μπροστά (10-15), κλείνοντας την περίοδο στο +6 (12-18). 

Στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός εμφάνισε ξανά τις… παθογένειες της πρώτης. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν ξανά να επιμένουν έξω από τα 6,75μ., αλλά δεν σκόραραν ούτε με… αίτηση, με τους γηπεδούχους από την άλλη να είχαν βρει καλό επιθετικό ρυθμό και έτσι να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 11-1, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (23-19). Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε με τους Παπαπέτρου και Μπιρτς, όπου με ένα 7-0 πέρασαν μπροστά (23-26). Ωστόσο, τα απανωτά επιθετικά ριμπάουντ από τους γηπεδούχους δεν άφηναν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ξεφύγουν (28-28), μέχρι και περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου παράλληλα σε εκείνο το σημείο αποχώρησε τραυματίας ο Μπιρτς. Παρ’ όλα αυτά, στον εναπομείναντα χρόνο οι φιλοξενούμενοι ήταν συγκεντρωμένοι και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το +4 (28-32). 

Ακόμη πιο μυαλωμένος και συγκεντρωμένος ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου αρχικά με ένα 5-0 πήγε στο +9 (28-37). Από την άλλη, ο Φαγέ προσπαθούσε να κρατήσει τον Προμηθέα στο ματς, μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (36-43). Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάτησαν το γκάζι στο… φουλ. Κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και τρέχοντας συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο, εκτόξευσαν την υπέρ τους διαφορά στο +17 (36-53) και μάλιστα έχοντας για μπροστάρη τον Γιανγκ, ο οποίος έβγαζε τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Το μόνο που άλλαξε στο τέλος της περιόδου, ήταν ένα καλάθι του Μουρ, με το οποίο διαμορφώθηκε το 38-53. 

Παρά τις ριζικές αλλαγές στην πεντάδα, αλλά έχοντας τη… συμβολή του Προμηθέα, ο οποίος είχε συμβιβαστεί με τη μεγάλη διαφορά, ο Ολυμπιακός όχι μόνο διατηρούσε την απόστασή του, αλλά την πήγε στο +21 (40-61). Και μάλιστα, εκείνος που είχε σηκώσει το βάρος της «ερυθρόλευκης» επίθεσης ήταν ο Γκριν, ο οποίος έδειχνε να πατά πολύ καλά. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 53-72. 

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 28-32, 38-53, 53-72 

Προμηθέας Πάτρας (Αγγέλου): Γκίκας 4, Φαγέ 9 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 13 (2), Μουρ 4, Παπαντωνίου 9 (1), Τζάξεν, Γερομίχαλος 4, Τόντιτς 7 (1), Σαρικόπουλος 1. 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1τριπ, 4ασ), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 6 (6ριμπ), Παπανικολάου 14 (2τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης 3 (1τριπ, 7ριμπ, 1ασ), Γκριν 8 (3ριμπ), Μπιρτς 3 (3ριμπ), Γιανγκ 7 (5ριμπ), Παπαπέτρου 7, Γουότερς 5 (1τριπ), Αγραβάνης 4 (4ριμπ), Αθηναίου.

www.sport-fm.gr

Α1: Τελευταία Ενημέρωση